Va recomand sa va feriti de gnoza (IX)

2

Postat de Geocer | in categoria Fără categorie | pe data de 10-01-2009

Azi o sa dau cateva citate de prin diverse carticele de-ale lor. Mai intai unul care-i face sa fie catalogati drept satanisti :

„Lucifer, ca Dascal, Educator, Mentor, se dovedeste in mod cert insolit, neobisnuit, extraordinar. Exista in Tentatia Luciferica o didactica inimitabila,o pedagogie minunata, o atractie care uimeste, un imbold inconfundabil, o instigare oculta cu intentii Divine secrete, seductie, fascinatie …” (Samael Aun Weor ‘ „Tarot si Cabala”, pag.88).

Iata si cateva rugaciuni (mantre) care se spun in diverse ocazii de catre misionar asistat si insotit de discipoli :
„Tatal meu, Dumnezeul meu, Domnul meu, tu care esti Fiinta mea Reala, te implor sa-i invoci pentru noi, cu puterea ta, pe divinii Maestri ai Razei Fortei :
Venerabil Maestru Samael.
Puternic Maestru Moria.
Glorios Maestru Kout-Humi.
Binecuvantat Maestru Rasmunssen.
Va chemam, va invocam !…Prin gloria lui Cristos, prin iubirea lui Cristos, prin caritatea lui Cristos…
Veniti! Veniti! Veniti!
ANTIA DA UNA SASTAZA.
.Acesta este un „Lant de Iradiere de Iubire”, cica.
Sau o alta rugaciune inchinala maestrilor medicinei :
Venerabili Maestri ai Razei Medicinii va cerem in numele lui Adi-Buddha Tetragrammaton un puternic ajutor pentru ca toate persoanele pe care le vom numi in continuare sa-si restabileasca sanatatea.
Pur si simplu te crucesti citind de prin cartile lor. Te crucesti si te apuca groaza. Pentru ca invoca tot felul de zeitati pagane, punandu-le in aceeasi „oala” cu Dumnezeu sau cu Hristos.
In ceea ce priveste modul in care se prezenta Samael, mi se pare elocvent citatul din pag. 40 a cartii „Cele sapte cuvinte” :
Eu, Samael Aun Weor, Maestru al Razei lui Marte, dau marturie de aceste lucruri, nu pentru ca le-am citit din carti, cum fac teoreticienii, ci pentru ca le-am trait; sunt un fiu al Invierii si dau marturie de Invierea mortilor, pentru ca eu, Aun Weor, am reinviat dintre mortii vii, iar datoria mea ca si Initiator al Noii Ere Varsator este sa dau marturie de doctrina sfanta a Divinului Rabin din Galileea, cu scopul ca aceasta docrina sfanta … sa se raspandeasca pe toata fata Pamantului …”.
Si inca un scurt citat din aceeasi carte, ca sa fie clar ca gnoza e o religie, nu o orientare filosofica :
Doctrina Sfintei Biserici Gnostice este intelepciunea Domnului Nostru Isus Cristos.”.
Va urma.

Comments (2)

Asa se intampla, cand amesteci lucrurile mai ceva ca in ciorba cu potroace.
„”Acesta este un “Lant de Iradiere de Iubire” „” – nimic mai fals.
„”Pur si simplu te crucesti citind de prin cartile lor.”” – pai asa se intampla cand citesti „din lac in put” (adica pe sarite), si comentezi cu glorie la ceva inteles poate nici macar intr-un procent de 1%.
P.S. Mare atentie, nu ma joc cu cuvintele.

Şi creştinismul calcedonean (ortodoxie, catolicism şi protestantism) şi cel necalcedonean (siriac, nestorian, etiopian, copt, armean, etc.) nu este politeism? Intri într-o biserică mai sus menţionată şi găseşti numeroase aspecte ale religiei greco-romane politeiste…

De fapt, sub deghizarea unui nou nume (creştinism), s-a format din nou organizaţia clericală cu aceleaşi atribute, ceremonii, mitre şi liturghii ca în păgânism. Dacă suntem corecţi până la capăt… este suficient să iei o carte de rugăciuni creştină (acatistier sau sinaxar) şi vei vedea multitudinea de sfinţi la care creştinii habotnici se roagă (ca să nu mai zic de icoane, de moaşte, de ritualuri, cruci, gesturi, etc.). Este suficient să înlocuieşti cuvântul sfânt cu zeu.

Şi politeismul avea o zeitate supremă (Zeus, Jupiter, Brahman, Osiris, etc.) şi o multitudine de zeităţi… creştinismul are o zeitate supremă (Dumnezeu Tatăl sau Trinitatea) şi o multitudine de sfinţi, arhangheli, heruvimi, serafimi. Paralelismul este evident. Este doar un aspect de conceptualizare, de atribuirea unei etichete, atât şi nimic mai mult.

Dacă treci dincolo de aceste acuze şi încerci să percepi subtilităţile ce ţin de fenomenul religios vei constata că, de fapt, Divinul este UNUL (celebra frază: “NU există decât Dumnezeu”) dar ACESTA se manifestă în lumea creată prin diverse forme. Acestor forme, oamenii le dau numele de zeităţi, îngeri, sfinţi, energii divine, etc. Aceste aspecte se aplică atât asupra macrocosmosului cât şi asupra microcosmosului (fiinţei umane).

Părerea mea este faptul că aceste aspecte divine (cum vrei tu să le defineşti) sunt prezente şi manifeste în noi înşine, moment de moment. Şi faptul că ne rugăm acelor sfinţi, zei, aspecte divine, energii, etc., nu este greşit deloc DACĂ iţi aduci aminte că tu te rogi UNUI singur DUMNEZEU. Ce contează numele? Că în loc să te rogi la Mihael, Gabriel, etc. (cum e în creştinism), te rogi la Moria, la Isis, Kout-Kumi, Rasmussen, etc. Important este să înţelegi care este rolul lor…

Eu nu cred că SAW greşeşte atâta timp cât iţi aminteşti moment de moment că există UN singur Dumnezeu!

Legat de Satan… citeşte cu atenţie cartea lui Iov… şi poate ai să-l înţelegi pe SAW.

Tu şti care este doctrina lui Iisus Hristos?
Gnoza a fost predată exoteric şi ezoteric de Marele Maestru, Iisus Hristos.

Ciprian.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.