1

Va recomand sa va feriti de gnoza (VII)

Posted by Geocer on 7 ianuarie 2009 in Fără categorie |

Nu poti vorbi despre gnoza fara sa vorbesti despre sex. Paradoxal, nu? Ei bine, un punct central in doctrina lor il reprezinta sexul. Am tot stat si m-am intrebat de ce ! Am lasat deoparte ideea ca Samael Aun Weor (guru-ul lor) ar fi fost ori un obsedat, ori un frustrat sexual. M-am gandit ca ar avea legatura cu faptul ca la nivelul organelor de reproducere are loc marea minune a conceperii si nasterii unui copil. Dar … aceasta mare minune nu are loc la nivelul organelor sexuale, ci la cel al organelor de reproducere. Aparatul reproductiv include organele sexuale, dar nu se limiteaza la ele. Ca sa fiu mai explicit : o femeie poate sa faca sex chiar daca-i lipsesc ambele utere (la nivelul carora se dezvolta sarcina), ca si barbatul care-si face vasectomie.
Ori doctrina gnostica vorbeste exclusiv despre sex, organe sexuale, energii sexuale … Si contrar asteptarilor, modul in care percep ei actul sexual este complet impotriva procrearii. Mai precis, actul sexual are drept scop „transmutarea energiilor sexuale catre creier”. Iar smecheria asta se realizeaza prin a te abtine de la finalizarea actului respectiv. Adica, barbatul nu trebuie sa ejaculeze, iar femeia nu trebuie sa aiba orgasm. Ei trebuie sa spuna rugaciuni (mantre) in timpul actului sexual care sa-i ajute sa canalizeze aceasta energie catre creier. Aceasta chestie este luata (partial) din yoga. Numai practicand aceste ritualuri poti sa-ti dezvolti energiile spirituale care sa te ajute sa intelegi tot adevarul absolut. Se spune explicit in doctrina gnostica faptul ca nu trebuie NICIODATA in viata sa „fornici” (sa ejaculezi sau sa juisezi) pentru a deveni un „OM”.
Daca ar fi ca toti sa mergem pe aceasta idee, practic perpetuarea speciei ar fi compromisa. Si-atunci cum sa poti crede ca anticii foloseau aceste metode, devreme ce specia umana s-a perpetuat, totusi?
Si pentru ca mi-am aminti de om : iata o alta expresie intalnita destul de des in scrierile lor : „Animalul inteligent impropriu numit om”. Sau, cum ar veni intr-un limbaj mai plastic : „Voi nu sunteti oameni, bai animalelor !”.
Va urma

1 Comment

 • Ciprian spune:

  Nu sexul. Energia sexuală. În această societate atee şi profană, aspectele legate de sexualitate, care ar trebui să fie un lucru sfânt şi divin, sunt afişate pe orice anunţ, în mod public, fără nici un fel de jenă, în mod neruşinat, în mod bădărănesc şi mahalagesc.

  Nu a fost nici obsedat, nici frustrat sexual. Pur şi simplu a preluat, a plagiat din alte şcoli acest aspect diafan, divin, profund ezoteric (legat de energiile sexuale), l-a însuşit şi l-a predat într-o formă veritabilă, autentică, din fericire [sexualitate transcedentală în cupluri legitim constituite!!!!!].

  Iisus Hristos a fost conceput prin această tehnică – Sahaja Maithuna, adică actul sexual, cu detaşare, nici atracţie, nici aversiune, fără pierderea energiei sexuale. În catolicism, asta se numeşte Imaculata Concepţie. Părerea mea este faptul că absolut toţi Marii Maeştrii spirituali au fost concepuţi în urma acestui tip de sexualitate (tantrism sau alchimie), inclusiv Iisus.

  Actul sexual, fără pierderea energiei sexuale, părerea mea, NU este împotriva procreării. Aici greşeşti. Perpetuarea speciei nu este compromisă. Toate cărţile de spiritualitate veritabile atrag atenţia asupra sexualităţii. Crezi că este întâmplător? Cartea Fecioarei din Carmel, Biblia, Upanishadele (Yoga Sastra), Shiva Samhita. Toate atenţionează pe căutător să nu piardă sămânţa… Crezi că este întâmplătoare necesitatea postului? Atunci oamenii nu ar trebui să facă sex… să piardă energia sexuală, dar majoritatea dintre noi postesc doar alimentar…

  La baza energiei sexuale stă dorinţa sexuală. La baza dorinţei sexuale stă dorinţa, definită în mod generic. Dorinţa sexuală şi îndeplinirea aspectelor sexuale (alături de plăcerea relaţionată cu actul de a mânca) crează un imens ataşament prin plăcerea resimţită în urma acestui act.

  Cauza căderii noastre spirituale este dorinţa şi îndeplinirea/neîndeplinirea acesteia. Toate mişcările spirituale (mai ales Gnoza) urmăresc eliminarea cauzei căderii noastre şi reîntoarcerea noastră la Sursă, la Origine, la Dumnezeu (cum vrei tu să-i zici), dar în mod conştient şi voliţional. Deci, acţionând asupra cauzei (dorinţa, generic, şi dorinţa sexuală în mod special) se creează premisele pentru îndumnezeirea fiinţei.

  Patanjali a avut acces la cunoaşterea gnostică, a scris Yoga Sutra, personalizată şi adaptată specificului zonei şi timpului său… tantra yoga sau kundalini yoga… Yoga provine din Gnoză. De fapt, toate cărţile şi curentele religioase îşi au originea în Gnoză. Şi aci este inclusă şi tema sexualităţii…tot din Gnoză. Dacă nu-ţi place cuvântul Gnoză, înlocuieşte-l cu Adevărul, Cunoaşterea (experimentată).

  Ciprian.

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2019 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.