Va recomand sa va feriti de gnoza (VIII)

6

Postat de Geocer | in categoria Fără categorie | pe data de 09-01-2009

O sa vorbesc putin si despre Samael Aun Weor, cel despre care spuneam ca a creat aceasta secta. Oricum, subiectul gnoza este extrem de vast si nu o sa am pretentia ca-l pot epuiza cu una cu doua.
Samael a fost un mare cercetator in domeniul religiilor, al antropologiei si al manuscriselor antice. Stiu ca si Mircea Eliade s-a preocupat indelung de studiul religiilor si al istoriei lor, dar si de studiul antichitatii. Doar ca Eliade n-a simtit nevoia sa intemeieze o secta in care sa amestece toate religiile. Pe de alta parte, de cercetarile lui Mircea Eliade se bucura intreaga lume stiintifica, pe cand cercetarile lui Samael… nu stiu daca mai folosesc si altcuiva decat gnosticilor.
Lui Samael ii placea sa creada ca venirea lui sa a fost profetita pe la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20 de catre scriitori din domeniul antroposofiei ca D-na Blatavsky (sper ca am retinut bine numele) sau Rudolf Steiner. Dar si de alti scriitori orientali. Asa cum venirea lui Iisus Hristos a fost vestita de mai multi profeti ai Vechiului Testament. Atunci cand avea 37 de ani (mai precis pe 30 octombrie 1954), in el s-a intrupat ingerul Samael si de atunci si-a inceput opera gnostica. Si tot de-atunci si-a luat si numele de Samael Aun Weor, pentru ca adevaratul sau nume era de fapt Víctor Manuel Gómez Rodríguez. A fost casatorit de doua ori (prima casnicie a fost foarte scurta), cu a doua sotie avand 4 fii. Nu stiu cum a putut el sa aiba 4 fii, de vreme ce pe adepti ii invata sa se abtina de la ejaculare. Dar stiti cum se zice : „Fa ce spune popa, nu ce face el !”.
Ii mai placea sa spuna de asemenea ca a primit 3 misiuni, in momentul initierii (povesteste despre asta pe larg in romanul autobiografil „Cei trei munti”) :
– Sa creeze cea de-a 5-a Evanghelie. De ce a 5-a si nu a 35-a? Doar se stie ca in afara de cele 4 Evanghelii incluse in Biblie, au mai circulat inca vreo 30 de Evanghelii apocrife. Vroia el oare ca Evanghelia lui sa fie inclusa in Biblie? Dar ce, Biblia se schimba asa cum vrea orice Samael? Biblia este neschimbata de cca 1700 de ani, de cand au fost stranse la un loc textele alese pentru a crea-o. Si-atunci? Samael a scris „Pistis Sophia dezvaluita”. „Pistis Sophia” este unul dintre manuscrisele descoperite in Egipt, la Nag Hammadi. Este o Evanghelie care sustine ca dupa inviere, Iisus a ramas impreuna cu apostolii sai inca 11 ani, timp in care le-a dazvaluit tot adevarul despre cer si pamant. In prefata la cartea sa, Samael spune : „Ceea ce este Talmudul pentru evrei, Ceea ce este Coranul pentru musulmani, Ceea ce este Biblia pentru crestini, Asa este Pistis Sophia pentru gnostici.” Aici deja nu mai e loc de nicio interpretare sau speculatie : Samael a scris Biblia gnosticilor. Iar mitul acela cu „gnoza nu e o secta religioasa” ramane un basm de adormit copiii.
– Sa creeze Marea Armata de Salvare Mondiala. A numit-o asa ca sa-i dea un nume pompos, dar de fapt este clar vorba despre faptul ca urma sa creeze aceasta secta adunand in jurul lui cat mai multi adepti.
– Sa pregateasca lumea pentru marele exod. Asta ce-o fi mai insemnand? Or fi vrand sa ne mute pe alta planeta? N-as prea crede ! De fapt, cred ca visul lui era ca religia pe care o intemeiaza sa devina o religie mondiala, cea mai mare si mai importanta religie din lume. Iar marele exod asta ar fi fost : exodul tuturor credinciosilor catre noua religie. Daca stam sa ne gandim ca a trebuit sa treaca cca. 300 de ani pana cand crestinismul a devina religia oficiala a Imperiului Roman si observand ca tot mai multi adepti se strang in jurul ideilor lui Samael … cine stie?
Samael a murit in 1977, dar a promis ca se va reincarna. Tare sunt curios sa vad cum va face Oscar sa-l gaseasca, atunci cand va reveni !
Va urma.

Comments (6)

Adevarat. Este una dintre opiniile nepertinente. Ar fi de dorit sa indici tu o cale adevarata, dar nu cred ca o cunosti. Altfel ai fi folosit-o si nu iti risipeai energia combatand pe unul si pe altul.

Respect!

Eu n-am pretentia de a cunoaste vreo cale pe care s-o arat cuiva, pentru simplul motiv ca nu sunt ‘guru’.
Toate cele bune!

Revin cu câteva idei. Se pare că faci confuzia clasică între religie și spiritualitate. Combați cu vehemență o religie încă nenăscută folosind ca argument existența alteia care, chipurile, ar fi mai bună. Nu ne spui însă pe ce te bazezi când afirmi că una este o sectă și alta este calea cea dreaptă. Dacă nu cunoști tu însuți adevărul și te bazezi doar pe niște impresii personale, atunci părerea ta este la fel de greșită ca a oricărui om care se agită pe un subiect.
Adevărul este cunoscut de cineva prin experimentarea lui, prin trăirea personală, indiferent în ce religie te naști. Dacă nu vorbești din această cunoaștere, orice achiziție intelectuală este zero. A citi despre ceva nu este același lucru cu a fi acel ceva.

Stimabile, esti intr-o mare eroare, dar nu ma obosesc sa intru in polemica. N-ai decat sa mergi pe calea indicata de Samael, mie prea putin imi pasa. Succes!

Și egoismul este o religie, chiar dacă personală. Succes!

Faci o comparaţie un pic deplasată între SAW şi Eliade. Eliade a făcut studii profunde INTEGRATE în realitatea ştiinţifică şi cotidiană, în timp ce SAW, cu doar 4 clase, s-a rupt de la realitatea ştiinţifică… nu poţi revoluţiona ştiinţa prin atacuri la persoană, etc, aşa cum procedează SAW.

Cele 4 Evanghelii canonice reprezintă fundamentul religios al creştinismului (partea exoterică). Partea ezoterică, cheia de descifrare al Evangheliilor, Iisus Hristos a dat-o doar în secret, a ocultat-o Marele Maestru pentru că oamenii încă nu erau pregătiţi şi nici capabili să înţeleagă Calea, Marea Operă. SAW a denumit-o cea de-a 5 Evanghelie cu care poţi descifra pe celelalte 4. Este doar o noţiune generică, atât şi nimic mai mult.

Marea Armată de Salvare Mondială este o găselniţă aiuristică al lui SAW. În cărţile sale, SAW spunea că extratereştrii ne urmăresc şi aşteaptă momentul propice pentru dispariţia actualei civilizaţii (ariene), atât de decăzută. Cei care lucrează în Marea Operă şi-şi crează Corpurile Solare, vor fi salvaţi de OZN-urile lor, ceilalţi, nu.

Părerea mea este că, tocmai lucrând cu tine însuţi, configurându-ţi Corpurile Solare, descoperi şi activezi puteri nebănuite în acest moment, în fiinţa ta (aşa numitele puteri paranormale)… ubicuitatea, omniprezenţa, omnipotenţa, omniştiienţa, mersul pe apă, prin foc, claraudiţei, clarvedere, darul vindecării, darul profeţiei înainte, vederea trecutului, nemurirea, acces în cronica akaşhă, etc. – capacităţi, puteri ce sunt latente în noi şi care se activează şi le manifestăm odată cu trezirea şi ridicarea Focului Sacru – aşa spun toate cărţile sfinte – adică îl manifestăm pe Dumnezeu din noi ce este traz şi manifest… Şi atunci, orice catastrofă naturală, nu te mai poate afecta… OZN = Corpurile tale Solare (fizic-eteric, astral, cauzal, mental şi apoi cauzal, buddhic şi atmic).

Ai uitat să precizezi faptul că SAW a decedat datorită unui cancer de stomac… pentru mulţi gnostici, cancerul este o boală karmică şi asta contrazice afirmaţiile de măestrie ale lui SAW.

Ca să vezi, până unde poate duce nebunia… la un moment dat afirma că el are noul corp fizic pus deoparte, pe undeva prin Egipt, printr-o mumie egipteană ascunsă prin deşert sub o mastaba nedescoperită de arheologi… mumia, aflată în stare de catalepsie… va primi sufletul maestrului şi el va învia… şi, paradoxal, unii l-au crezut şi încă îl aşteptau prin anii ’80.

Ciprian.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.