Cum e cu ziua indragostitilor

5

Postat de Geocer | in categoria comercial, ziua indragostitilor | pe data de 20-02-2009

De ceva vreme a patruns si la noi aceasta sarbatoare de import : Ziua Indragostitilor. Imediat, romanii patrioti au sarit in sus ca de fapt pentru noi, aceasta zi nu ar fi de Sf. Valentin (care nici nu a fost un sfant ortodox, ci catolic), ci de Dragobete, sarbatoare veche, precrestina. Sarbatoare care, inainte de aparitia acestui Sf. Valentin, trecea complet neobservata.
De fapt, de ce credeti ca a fost inventata aceasta zi a indragostitilor, aproximativ la jumatatea distantei dintre Craciun si Pasti? Pentru ca stimabilii comercianti au observat ca dupa Anul Nou incasarile lor scad drastic. Si isi mai revin abia in apropierea Pastelui. In paranteza fie spus, atat Craciunul cat si Anul Nou sau Pastele au devenit sarbatori comerciale. Putini mai sunt cei care le intampina cu evlavie si smerenie. Majoritatea le intampina cu multa mancare si bautura.
Deci, pentru comercianti exista un vid de vanzari in aceasta perioada. Si-atunci a fost inventata o asa zisa zi a indragostitilor care sa compenseze aceasta scadere a consumului. Pentru ei nici macar nu conteaza prea tare daca noi o sarbatorim de Dragobete sau de Sf. Valentin. Ba chiar e mai bine s-o sarbatorim in ambele zile, ca fac vanzari de doua ori.
Daca e sa privim din punctul de vedere al unui cuplu de indragostiti, ei nu au nevoie sa le proclame cineva o zi a lor. Pentru ei, ziua indragostitilor este fiecare zi in care se strang in brate si se iubesc. Deci ramane cum am stabilit : este sarbatoarea comerciantilor, nu a indragostitilor.

Comments (5)

George, ce vinzi?

Ia uite, articolul asta a fost scris in februarie, anul trecut! Cum dracu' am ajuns eu la el? Credeam ca e scris acum, si sunt primul care comenteaza, dar nu intelegeam de ce nu-l gasesc si in capul blogului!

Comerciantii nostri mai aveau si zilele de 1 si 8 martie intre Anul Nou si Pasti,deci nu ar fi fost chiar atat de saraci cum ar fi fost cei americani fara Valentine's Day.

Canguru, anul trecut cand am scris eu articolul asta, abia daca ma citea Ema. Desi, nu sunt sigur ca ma citea nici ea. De-asta nu avea comentarii. Dar acum, ca am dat link catre el, iata ca apar si comentariile.
Ce vand eu? Conexiuni pentru diode, axe pentru disjunctoare, electrozi pentru capsula detonatoare de la airbag … maruntisuri dintr-astea. Vrei si tu? Spune-mi ca Emei i-am dat cateva, deja.

Logatu, ai drepate. Dar nu le-a stricat nici alor nostri sa adopte ziua asta.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.