Dorele ! Aspectam si noi ceva azi?

6

Postat de Geocer | in categoria Fără categorie | pe data de 07-04-2009

In fiecare vineri dupa-amiaza, vrand-nevrand am program de astrologie. Camera cealalta fiind ocupata, sunt nevoit sa impart televizorul cu o gospodina mare iubitoare de Urania.
Si tot stand eu asa si ascultand-o fara s-o aud pe aceasta celebra Mama Omida a astrologiei, mi-a zgariat timpanul un cuvant pe care-l rosteste destul de des : a aspecta. Zice , de exemplu : Acest tip de evenimente este bine aspectat in saptamana care urmeaza. Prima data m-am gandit ca acest cuvant (aspectat) vine de la aspect. Iar cum aspect este sinonim cu infatisare, mi-am zis ca ar trebui sa insemne infatisat. Dar nu prea se potriveste in propozitie !
Asa ca am mers la dexonline care mi-a spus ca verbul a aspecta se refera la edificii, si mai precis la orientarea acestora intr-o anumita directie !!?? Hmmm, nici asta nu merge ! Ca ea nu se refera acolo la edificii, ci la niste chestii care ti se pot intampla : sa dea o masina peste tine, sau sa castigi la loto. Fiecaruia dupa cum ii este norocul, deh !
Am mers mai departe cu cercetarile si am ajuns sa caut cam ce cuvant din vreo limba straineza ar putea sa o inspire ca sa zica aspectat. Dexul spune ca a aspecta vine de la frantuzescul aspecter, deci cu franceza nu mi-am mai batut capul. Cum e la noi, asa e si la ei, doar suntem tot latini. Dar in engleza? Pai in engleza, ar fi intr-adevar ceva ce s-ar putea apropia de ceea ce caut eu. Este vorba de expected care inseamna asteptat dupa cum ne spune google translate. Deci, fraza ei ar vrea sa spuna ca este de asteptat sa se produca un anumit eveniment.
Pai daca-i asa, inseamna ca aceasta celebra Urania isi ia predictiile de undeva de pe vreun site in engleza si le traduce aproximativ, asa cum se pricepe si ea.
Deci, dragi gospodine, nu va mai uitati in gura ei cand zice ca e mare astroloaga. Niste traduceri (poate chiar mai bune decat ale ei), poate sa faca orice cunoscator de limba engleza.

Comments (6)

Te-am trecut la blogroll, în ziarul online – http://chris39.bloggerul.ro/ – îmi place ceea ce am descoperit aici. Voi prelua postările tale prin feedreader. Voi trece blogul tău şi la blogul de religie… La bună recitire.

Cristi, azi am citit la blogul tau (cel cu religia) pana cand au inceput sa ma usture ochii. O sa revin, ca vreau sa citesc tot ceea ce ai scris.
Merci ca m-ai trecut la blogroll. Si eu te trec imediat.

Astrologia si numerologia sunt fascinante,captivante si nu in ultimul rand distractive.Din pacate ,nu acest lucru pot sa-l spun despre magie,care e propovaduita atat de puternic de unele secte incat tinde la rangul de religie.Una din aceste secte este si gnoza ,care are la baza formula lansata de Nietzsche supra-omul.El propune sa ne intoarcem la idealul clasic al elinilor,avand drept scop vointa de putere.Aceasta secta ,promite adeptilor sai dezvoltarea calitatilor mediumnice.Aceste calitati nu cred ca trebuiesc folosite in scopul de a privi fara ochi la distante considerabile, sau de a vedea miscandu-se obiectele fara contact,sau de a ghici viitorul,sau de a vorbi cu fantomele materializate.Eu cred, ca scopul mediumnitatii este mult mai inalt,nu cel care e promovat de aceasta secta.Un om care are aceste calitati trebuie sa ajute evolutia speciei umane spre o spiritualitate suverana de a o apropia de divin.

Cei care practica ritualuri magice trebuie sa stie ca aceste lucruri sunt deosebit de periculoase.Iata ce spune Paul Brunton in minunata sa carte Egiptul Secret:”oricine dobandeste autoritate asupra duhurilor se expune unor mari riscuri.Duhurile nu sunt simple marionete aflate in mainile sale.Sunt fiinte dotate cu inteligenta si vointa proprie.Este deci mereu posibil sa se razvrateasca impotriva omului care le-a aservit….este posibil ca anumite duhuri sa se razvrateasca impotriva si sa-l sfasie,provocandu-i tulburari neprevazute,accidente sau chiar moartea.”Acei oameni, care vor cu orice pret sa domine, sa nu uite ca intr-un final vor sfarsi prin a fi ei dominati.

Mai exista Urania sau e o „aspectare” amintita?
Tareeeeeeeeeee!Laila

@Laila. Asa e cand traiesti la Tel Aviv : nu prea mai stii ce mai e si ce nu mai e prin tara. Bineinteles ca mai exista Urania. Dupa cum spuneam, are emisiune in fiecare vineri, in reluare sambata. Si mai are una duminica, dar aia are un cu totul alt continut.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.