Voteaza ! Votul tau conteaza.

4

Postat de Geocer | in categoria alegeri, Fără categorie, frauda electorala, vot | pe data de 05-12-2009

Asta e sloganul folosit intotdeauna inainte de orice fel de alegeri de catre organizatiile si asociatiile care vor sa ne scoata din casa pentru a merge la vot. Conteaza pe dracu’. V-ati intrebat vreodata cat de mult cantareste un vot in economia unor alegeri? M-am intrebat eu. Si am gasit si raspunsul.
Acum 2 saptamani, cca. 9 milioane de romani cu drept de vot s-au prezentat la urne. Asa incat, valoarea procentuala a unui vot a fost de 100*1/9000000, mai precis 0.000011 %. Cantareste asa de mult votul meu incat ma intreb daca merita sa ma barbieresc, sa ma imbrac si sa merg pana la sectia de votare.
Si-acum sa ne gandim la frauda electorala. Cati oameni ar trebui sa fraudeze alegerile pentru a avea o influenta cat de cat semnificativa asupra rezultatului total? Pai e simplu : ca sa influenteze procentul unui candidat cu 0.11 %, ar fi nevoie de 10 000 de persoane. Nu pare chiar asa de mult, este? Presupunand ca un autobuz transporta 50 de persoane, ar trebui 200 de autobuze. Iar pentru a-l influenta cu 1.1 %, ar trebui 100 000 de oameni si 2000 de autobuze. Masa de manevra sa fie, ca autobuze se gasesc, zic eu.

Comments (4)

Trimit şi eu autobuze cu pupici geaninoşi şi urări din cele mai bune pentru "ziua cea mai lungă".

Te rog să îmi trimiţi codul bannerului tău pe mail. Ce am eu se pare că nu mai este de actualitate.

O zi plină de frumos, metafora nopţii!

E bine ca ai autobuze in proprietate pe care sa le trimiti cu pupici geaninosi.
Apropo de bannerul meu, acum ca mi-ai amintit tu l-am repus pe tapet. O sa ti-l trimit si prin e-mail, evident.
Ce sa mai zic? Pupici geocernosi, poate !

…dar macar se termina "circul" asta stupid 😛
sau nu ? 🙂

1. Fiecare vot in parte are o semnificatie mai mica decat rezistenta firului de par, dar daca le "torci" pe toate cele care merg macar cat-de-cat aproximativ (!) in aceeasi directie poate sa rezulte "o funie" suficient de solida pt a putea "muta" cursul politicii si poate chiar al istoriei – asta, bineinteles, daca sunt suficiente "fire de par" pe care sa le "torci".
2. Nu este necesara o "masa de manevra" chiar atat de mare (si nici chiar atatea autobuze), CINE sa impiedice 2000 de persoane sa voteze DE CINCI ORI fiecare (nu ar fi mai vinovati in ochii legii decat daca ar vota "doar" de doua ori fiecare…)

Geocer: Eventual "geocerosi", DE CE 'geocerNosi"?
Gabi: CU ABSOLUTA CERTITUDINE – ACESTA se va termina, desi nu as sti sa-ti precizez nici CUM, nici CAND, nici PT CAT TIMP, nici CU CE URMARI…

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.