San Siro de la Mioveni

15

Postat de Geocer | in categoria FC Arges, fotbal, Mioveni | pe data de 19-01-2010

Totul a plecat de la cererea clubului International Curtea de Arges de a-si desfasura meciurile din returul Ligii I, pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitesti, cerere aprobata de catre Consiliul Local Pitesti, proprietarul stadionului. Pana acum, o singura echipa a avut dreptul sa joace acolo : FC Arges. Ori FC Arges evolueaza in prezent in Liga II-a, deci joaca de obicei sambata de la ora 11.
De ce vor cei de la International sa joace la Pitesti? Pentru ca n-au avut si nu au un stadion propriu. O vreme au jucat in Strand, dar de cand au promovat in prima liga au nevoie de un stadion care sa respecte standardele acesteia. Turul l-au desfasurat la Mioveni, dar ar fi mai bine pentru ei sa joace la Pitesti.
Toate bune si frumoase, numai ca patronii lui FC Arges nu sunt deloc incantati de aceasta perspectiva. Si iata ce-a declarat d-l Andrei Penescu : „M-aş bucura să avem un stadion ca San Siro sau măcar pe jumătatea lui şi atunci FC Argeş ar putea juca liniştită pe acelaşi stadion cu Internaţional Curtea de Argeş şi nu s-ar deranja una pe alta şi nimeni nu ar avea de suferit.” (Cititi tot articolul aici)
Deci, fac o recapitulare a informatiilor, ca sa-mi justific si eu titlul :
– International Curtea de Arges (Liga I) si Dacia Mioveni (Liga II) au jucat in tur pe acelasi stadion : cel de la Mioveni.
– D-l Penescu jr. sustine ca doar pe stadioane mari precum San Siro pot juca 2 echipe fara sa se deranjeze.
Concluzia logica este una singura : felicitari Consiliului local Mioveni pentru faptul ca a construit un stadion de marimea celui din Milano.

Comments (15)

Mie mi s-a părut mortala faza cu stadionul "pe care pot să joace două echipe fără să se deranjeze". E prea tare.

Penescu jr e un dobitoc, un parasutat in lumea asta fara vina lui. Pe langa tampeniile pe care le scoate pe gura, conduce si traditionalul nostru club spre faliment.
In primul rand, daca ar fi fost si el mai umblat, sau cel mult mai citit, ar fi stiut ca San Siro nu e stadion, ci Giuseppe Meazza. Trebuia intrebat daca stie ce echipe joaca pe "San Siro"… Dar el vorbeste din auzite, asa cum isi da cu pararea si de fotbal. Normal ca pot sa joace 2 echipe pe acelasi stadion, ba chiar si mai multe

George, Mioveniul si-a mai dat o data masura valorii de "San Siro", atunci cand Argesul a jucat in paralel cu Dacia pe stadionul dintre gospodarii.
Si nu e numai Mioveniul… Si alte "arene" din tara au gazduit in paralel echipe de Liga I si a II-a: Dej (Gloria Bistrita), Caracal (Univ. Craiova), Dunarea (Otelul Galati), etc

Andrei Penescu ar fi trebuit sa mearga mai mult pe la cursuri, iar cand merge sa incerce sa si inteleaga ceva din ceea ce i se preda. Taica-su macar stia sa faca bani si recunostea ca n-are scoala prea multa. El nu stie nici macar sa faca bani, asa ca n-ar trebui sa faca declaratii. Dar ca sa-ti dai seama de asta si sa stai in banca ta, iti trebuie macar o urma de creier.

Corect, perioada aia o uitasem. Si era pe vremea cand inca nu fusese modernizat !

Penescu o fi vrand ca meciurile sa se dispute simultan, pe un stadion cu doua suprafete de joc.

Andrei Penescu este un baiat de bani gata. Ce nevoie mai are el de scoala? Daca ai bani, la o adica poti sa-ti cumperi una "pe persoana fizica", vorba primarului care este. Nu-i asa, dom' Van Ghelie?

Asta e cel mai dureros, Adi : ca duce spre faliment un club cu traditie si cu potential. Tot el zicea (referindu-se la faptul ca va juca si o alta echipa pe acel stadion) : "Cred ca Dobrin se rasuceste in mormant !" Si eu cred ca se rasuceste, dar din cu totul alte motive.

Tot articolul ala e de ras. Mergi pe top, o sa-l gasesti.

Eu sunt "afon" SI in fotbal,. deci nu stiu cum sta situatia la modul concret, dar impresia mea (formata doar pe seama informatiilor continute in acest articol) este ca omul (despre care HABAR N-AM cine este, si NICI nu ma intereseaza) n-a gresit cu nimic din punct de vedere al logicii formale, atata vreme cat a introdus expresiile acelea, ca "ar putea juca linistita", si ca "nu s-ar stanjeni una pe alta". CINE (altcineva decat cel in cauza) ar putea preciza cand anume se simte cineva "stanjenit"? E vorba doar de o senzatie subiectiva, si faptul ca X nu se simte stanjenit sa imparta cu Y nu este un argument ca ar trebui sa nu se simta stanjenit nici Z daca ar fi nevoit sa imparta fie tot cu Y, fie cu altcineva!

Bun, adevarul cam asta este : lui nu-i convine ca Internationalul sa vina la Pitesti pentru ca e foarte posibil ca respectiva echipa sa ia ceea ce este mai bun de la FC Arges (deja l-au luat pe Badea, antrenorul) si sa devina echipa emblema a judetului si a orasului, in felul asta FC Arges ramanand pentru vecie undeva prin Liga II.

Echipa emblema nu poate deveni. FC Arges trebuie sa fie echipa emblema. Eu cred ca sufletul pitestenilor acolo este: la echipa cu traditie, la simbolul nostru, la echipa lui Dobrin. Stiu suna melodramatic, nu? Asa simt eu. Tare-mi pare rau pentru echipa asta.

Din pacate, lucrurile nu sunt roz acum. FC Arges a mai jucat in liga a II-a si suporterii au continuat sa sustina echipa. Iar faptul ca pe acelasi stadion joaca doua echipe nu are nimic stanjenitor. Cel putin, asa cred eu. Nu are rost ca un stadion de liga I – proprietatea Primariei sau a cui o fi – sa gazduiasca meciuri de liga II, iar echipa din judet care activeaza in prima liga sa joace pe unde apuca.

Si daca ar fi fost stadionul propriu al echipei FC Arges, patriotismul local ar fi impus o colaborare intre alb-violeti si interisti. Ca doar nu am ajuns noi, aici, sa ne dusmanim asa cum o fac Steaua cu Dinamo sau CFR cu U Cluj.

Şampaniile ar putea fi desfăcute, deja…

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.