Ce vraji mai face PDL-ul?

21

Postat de Geocer | in categoria PDL, politica | pe data de 22-02-2010

Astia ai lui Base au luat-o razna de tot. Chiar cred ca ei sunt partidul-stat, asa cum era PCR-ul , iar in aceasta calitate au impresia ca pot sa faca in tara asta tot ce vor muschii lor.
  • Vor sa aiba : presedinte, prim-ministru, presedinte la camera deputatilor, presedinte la senat, adica toate posturile cheie din structurile puterii. Huo, baaaa, nesatuilor! Nu va mai ajunge ciolanul.
  • Vladescu vrea sa impoziteze pensiile. Si tot el spune „pensia e o depunere pe care o face fiecare cetatean pentru a beneficia de ea la batranete”. Ar trebui sa-i spuna cineva ca depunerea aia se face din niste bani pe care statul ii impoziteaza odata, chiar in momentul in care salariatul ii incaseaza. Acum, el ar vrea sa-i impoziteze a doua oara. Huo, ba, incompetentule! Daca nu esti in stare sa scoti la lumina economia subterana si sa stopezi contrabanda si evaziunea, dai tot intr-aia amarati care au platit o viata intreaga, in mod cinstit, la stat !
  • Basescu se manelizeaza si se OTV-izeaza pe zi ce trece. S-a inhaitat cu alde „Mondialu”, ba chiar s-a si incuscrit cu el, apare tot mai des la OTV, iar azi s-a apucat sa-l laude si pe Adrian Minune pe la Parlament. Huo, ba manelistule si otevistule !

Scurt pe doi : pana acum cativa ani, detestam din tot sufletul PSD-ul. Deja, in momentul de fata, cred ca PDL-ul este cu mult mai demn de dispretul meu.

Comments (21)

Dacă faci o listă trece-mă şi pe mine printre cei care dispreţuiesc pedeleul…

Vor să facă ziua noapte că fure doar în şoaptă…

Cristian, esti primul pe lista !

Geanina, buna rima ta !

Probabil esti fan Ciutacu sau Badea, eventual Gadea.

Renesmee, inca nu s-a nascut personajul caruia sa-i fiu eu fan !

Mi-e greu sa cred asta cand tu te uiti la emisiunile lui Ciutacu!

Cand ziceam eu ziceati toti ca sunt nebuna. Puhaaa

Oana, "UNII" dintre noi nu facusera aceasta afirmatie (cel putin "UNUL" 🙂 ) …

Basescu a ajuns la paroxism: isi depaseste propriile recorduri. A distrus flota, CFR-ul, ministerul transporturilor, Bucurestiul, si acum Romania. Europa, pazea, you are next… :))

Vor să facă ziua noapte ca să fure doar în şoapte…
Asta am vrut să scriu…ha,ha,ha…

Hei, Oana, Victor, Roxana : ia fiti mai atenti ce ziceti, ca acum va vad catalogati drept fani ai lui Mircea Badea, ca mine !

Geocer, eu chiar sunt fana lui de ani buni 😉 Asa ca nu mi jena sa spui 😀

Oana, eu te stiam fana lui Ciutacu, nu si a lui Gadea si Badea !

Aseara m-am uitat pret de zece minute la emisiunea lui Mircea Badea. Nu-i sunt fan si nici nu voi fi. Fan nu sunt al nimanui, numai al Barcelonei, care astazi seara joaca cu Stutgart.

hopa, talibani portocalii! da, e o ironie amara rocada asta psd pdl, da era de asteptat. si, o manea, ceva?

Geo, eu regret s-o dezamagesc pe Renesmee, dar – fara a fi facut o pasiune pt ei si ideile lor si fara a-i considera (pe ei sau ideile lor) drept elemente de referinta, drept repere, deci fara sa le fiu fan – atunci cand am timp si nu sunt excesiv de obosit, SI EU ma mai uit SI LA (dar catusi de putin "numai la") Gadea, Ciutacu si Badea.
Inainte vreme Badea imi placuse cel mai mult, si ma uitasem mult mai des la el (ori-de-cate-ori reuseam), caci imi placea combativitatea lui in sustinerea ideilor (pe care in mare i le impartaseam). La ora actuala consider ca el si-a cam pierdut obiectivitatea si caracterul echilibrat al analizei, si a inceput "sa muste in stanga si in dreapta" NU fara patinire (ASTA fusese ceea ce imi placuse mult inainte la el: "taxa" pe oricine dintre reprezentantii puterii (sau opozitiei, dar oricum ai celor "de sus") care gresea grav – dpdv social, economic sau politic), ci parca deja fara discernamant. El avusese un farmec aparte atunci cand folosise faimoasa lui masuta pt a-si exprima punctul lui de vedere fara sa para ca-i pasa de urmari, si asta facuse sa-i creasca audienta atat de mult. La ora actuala parca se poarta – dimpotriva – de parca scopul lui ar fi exclusiv audienta, "manelizandu-si" emisiunea in sensul ca "da pe post" orice "se cere", in acest fel dandu-mi (mie) impresia ca face asta fara sa mai conteze daca el crede in ideile enuntate sau nu. Acum "musca" si cand n-ar fi cazul, si pe subiecte pe care n-ar fi cazul – ba MAI mult: foloseste audienta de care se bucura ca pe o arma – si inca o arma de atac, nu de aparare.)
Ciutacu mie imi place mult mai mult in calitate de moderator la propria sa emisiune – cand se comporta mult mai ponderat si mai echilibrat, in ciuda faptului ca este vizibil faptul ca opiniile lui personale raman la fel de ferme si tot aceleasi, neschimbate – decat ca invitat in emisiunea lui Gadea, cand parca "se inhaiteaza" cu Badea, "luandu-se dupa el" si fiind SI EL mult mai "muscator", fara a se stapani si parca fara a cumpani.
Gadea, pe de alta parte, a ramas cel mai constant, cel mai "egal cu el insusi", cu opinii la fel de ferm indreptate in aceeasi directie ca si cele ale celorlalti doi, dar exprimate nu numai intr-un mod mult mai civilizat si mai echilibrat, ci si de o maniera care nu se vrea neaparat a fi combativa cu orice chip.
Pe cei trei ii urmaresc (cu mai putina placere, din cauzele enuntate pana acum) din acelasi motiv din care "te citesc" pe dumneata (si nu numai pe dumneata): asa cum ar fi normal sa fie presa (cunoscuta sintagma cu cainele de paza al democratiei), ei si dumneata (si altii) reprezinta si reprezentati un focar de idei critice in primul rand la adresa reprezentantilor puterii – dar deasemenea SI la adresa altor "mari" ai momentului. (In privinta dumitale, insusi articolul pe marginea caruia comentam este o dovada de impartialitate in atitudinea critica indreptata impotriva ORICUI greseste grav, cu atat mai mult cu cat e la putere.)

Ma mirasem de "acuzatiile" la adresa dumitale ale lui Renesmee, pana cand am vazut la profilul dansei cat este de tanara: este normal ca la varsta asta sa fie combativa, si TOT normal este ca inca sa nu-si fi dezvoltat (si mai ales rafinat) intuitia si simtul critic, astfel incat la caracterizarea unei persoane sa poata sa faca necesara deosebire intre aspecte cu aparenta asemanatoare dar cu mari deosebiri de esenta. Asta PE LANGA faptul ca se pare ca dansa inca nu a invatat deosebirea intre a combate IDEILE cuiva, si a-i acuza PERSOANA.
Iar din partea dumitale ma mirasem (si ma mir) de atitudinea defensiva pe care ti-o provocase aceasta atitudine critic-acuzatoare a ei, in loc sa-ti fi "trezit" simtul pedagogic si sa-i fi explicat pe de o parte ca acuzatiile ei sunt nefondate, si pe de alta parte ca ea greseste considerand atitudinea dumitale – chiar daca ideile dansei despre dumneata ar fi adevarate – drept acuzabila: fiecare persoana (inclusiv dumneata si ea) are dreptul la libertatea propriilor opinii, opinii a caror exprimare nu face ca o persoana sa fie nici macar acuzabila, si cu atat mai putin condamnabila, atat timp cat pe de o parte aceste opinii – chiar daca exprima critica la adresa cuiva – aceasta critica este neagresiva, si pe de alta parte cat aceste opinii nici nu sunt exagerate, paroxistice, si nici nu instiga la incalcarea normelor (fie ele legale sau doar morale).
In plus, m-as mai fi asteptat din partea dumitale sa-i explici tinerei dumitale preopinente ca este o diferenta ENORMA intre faptul de a-ti exprima (si MODUL de a-ti exprima) aceste opinii pe blogul propriu (chiar daca acesta contine doar 2 (doua) postari in acest an, ca al ei) si a ti le exprima pe blogul altcuiva, indiferent de faptul ca acel "altcineva" are opinii asemanatoare cu cele care se intentioneaza a fi exprimate – sau contrare acestora: "la tine acasa" TU faci regulile, si ceilalti n-au decat sa le respecte sau sa nu mai revina, pe cand "in societate" comportarea ar trebui sa fie mult mai strict si mai drastic limitata macar de normele de politete, cele ale bunului-simt, daca nu chiar supusa unor reglementari (din pacate eu nu stiu sa existe un regulament, un cod de reguli de comportare in domeniul virtual).
In beneficiul tinerei dumitale preopinente (si nu neaparat numai al ei), cu permisiunea dumitale voi posta aici in continuare "Regulile polemicii civilizate".

Regulile polemicii civilizate
Stabilite de Universitatea din Oxford in 1890
Aflate prin curtoazia domnului Anton Niculescu, comentatorul articolului “Scurt sondaj printre internauti” de Andrei Plesu din ziarul “Adevarul”, 18 mar 2009

"In orice polemica stiintifica, sociala sau politica, discutia trebuie sa se rezume la
schimbul de idei si numai la acele idei care au contingenta cu problema respectiva.

Partile aflate in polemica folosesc drept argument fie teorii stiintifice, fie fapte concrete din realitate care sunt relevante in ceea ce priveste problema discutata.

Partile nu au dreptul sa aduca in discutie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece acestea nici nu infirma, nici nu confirma validitatea ideilor pe care acesta le sustine.

Partile nu au dreptul sa puna in discutie motivele care determina atitudinea ideatica a adversarului, deoarece se abate discutia de la problema in sine.

Etichetarea adversarului prin mentionarea scolii de gandire, clasei sociale, organizatiei profesionale sau partidului politic din care acesta face parte constituie o incalcare a regulilor polemicii si dezvaluie slabiciunea lipsei de argumente.

Intr-o polemica civilizata conteaza numai argumentele invocate de adversar ca persoana si nu ca membru al unei scoli sau organizatii. Nu ai dreptate pentru ca esti ganditor materialist, patron sau laburist, ci numai daca argumentele tale sunt convingatoare sau nu."

"In orice polemica stiintifica, sociala sau politica, discutia trebuie sa se rezume la schimbul de idei si numai la acele idei care au contingenta cu problema respectiva.

Partile aflate in polemica folosesc drept argument fie teorii stiintifice, fie fapte concrete din realitate care sunt relevante in ceea ce priveste problema discutata.

Partile nu au dreptul sa aduca in discutie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece acestea nici nu infirma, nici nu confirma validitatea ideilor pe care le sutine.

Partile nu au dreptul sa puna in discutie motivele care determina atitudinea ideatica a adversarului, deoarece se abate discutia de la problema in sine.

Etichetarea adversarului prin mentionarea scolii de gandire, clasei sociale, organizatiei profesionale sau partidului politic din care acesta face parte constituie o incalcare a regulilor polemicii şi dezvaluie slabiciunea lipsei de argumente.

Intr-o polemica civilizata conteaza numai argumentele invocate de adversar ca persoana si nu ca membru al unei scoli sau organizatii. Nu ai dreptate pentru ca esti ganditor materialist, patron sau laburist, ci numai daca argumentele tale sunt convingatoare sau nu."

Textul asta ar trebui sa figureze in fiecare manual, acolo unde statea portretul lui Nicolae Ceausescu. Ar face mai mult decat toata reforma scolara. Si cred ca merita o campanie de mediatizare. Daca un copil vede acest text de la 7 ani o sa inteleagă mai mult despre decenta si logica decat e in stare scoala sa-i spuna.

Publicat de Dan Selaru, adaptat (ortografic) de mine. (Regret, link nu stiu sa creez).

Victor, consider ca te-ai strofocat mult prea mult ca sa ma sustii. Si chiar nu este cazul ! Eu nu-mi pierd timpul ca sa-mi sustin in fata oricui independenta politica. Cine vrea sa citeasca ce scriu, poate sa traga niste concluzii. Cine le trage dupa ce a citit doar jumatate de articol, nu ma intereseaza.Iar ceea ce am replicat este perfect adevarat, De altfel am spus-o chiar intr-una dintre primele mele postari pe blog : nu am si nu-mi voi face niciun idol. Putin imi pasa mie ca domnisoara respectiva ma crede fan Ciutacu, Gadea sau Badea. E opinia ei, are dreptul s-o aiba si sa si-o exprime, asta-i tot. Chiar crezi ca ma afecteaza o chestie asa de marunta?

Hm! IAR nu ma fac bine si corect inteles, IAR nu reusesc sa-mi transmit ideile asa cum le gandesc!
Eu sunt FERM convins (cum este si Cristian despre Geanina) ca dumneata esti in stare sa te aperi si singur, daca asa gasesti de cuviinta, si ca n-ai nevoie pt asta de ajutor (si cu atat mai putin de ajutorul meu). Iar "…o chestie asa de marunta…" CHIAR SPER ca nu te afecteaza!
DAR, pe de o parte "profitasem de ocazie" pt a-mi enunta opiniile asupra acestui subiect (RECUNOSCUSEM doar ca eu folosesc comentariile de pe blogurile voastre in acest scop, pana cand imi voi fi facut blogul meu propriu!)
Pe de alta parte, vizitand blogul tinerei Renesmee, am ajuns la concluzia (sper ca intemeiata) ca dansa are mult potential (ca-"i merge bibilica") si ca doar lipsa de experienta caracteristica varstei o facuse "sa dea cu bata-'n balta", astfel incat am gasit de cuviinta ca SUB ACEASTA FORMA sa incerc sa-i "predau o lectie" referitoare la atitudinea personala corecta, la buna-cuviinta in blogosfera. (CULMEA – CINE s-a gasit sa faca educatie in privinta blogosferei: un incepator in domeniu care inca nici macar n-a reusit sa-si faca un blog propriu! Da' aici nu-i vorba despre cunostinte specifice, ci doar despre reguli – specifice, recunosc – de buna-cuviinta.)
Iar opinia ei – ARE intr-adevar dreptul sa o aiba (asa cum scrisesem si eu), si are si dreptul sa o exprime – ba inca, prin bunavointa dumitale, are dreptul sa o exprime si aici, pe blogul dumitale. Eu nu impotriva FAPTULUI CA isi exprimase ideile protestam, ci doar impotriva MODULUI CUM o facuse. (Si incercasem s-o si ajut sa-si corecteze modul in care isi formeaza – si isi formuleaza – aceste opinii.)
Cat despre "pasatul" de opinia ei – CHIAR ca nu e cazul (pana si poverbul zice ca daca-ti spune UNUL ca esti beat poti sa-l bagi unde se pare ca ne-a bagat Basescu pe toti, doar cand sunt mai multi cei care iti spun acelasi lucru e cazul sa te duci la culcare. 😀 ).

Bine Victor, am inteles : ma duc sa ma culc =))

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.