Congrese, alegeri si alte marafeturi

6

Postat de Geocer | in categoria Basescu, PDL, PNL, politica, PSD | pe data de 12-02-2010

Pentru ca n-au fost cuminti si n-au castigat alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului trecut, Geoana si Crin Antonescu isi vad amenintate in mod serios fotoliile de presedinti ale celor doua partide din opozitie. Asa e si din cauza ca anul asta n-avem niciun fel de alegeri, iar politicienilor le e teama ca-si vor iesi din mana, daca nu au posibilitatea sa promita si sa minta asa cum o fac in campaniile electorale.
Asa ca PSD-ul si PNL-ul au pus de cate un congres la care sa-si aleaga alti pesedinti, sau sa-i realeaga tot pe aia. PDL-ul nu zice nimic deocamdata, ca e pe cai mari, n-are timp de congrese, e ocupat cu guvernarea. Sau cu furatul, cum ar zice gurile rele.
Eee, si-acum incepe partea misto. Ati vazut ce viermuiala e-n PSD? Cum se ataca ei, unii pe alti, mai pe fata, mai pe la spate? Cum se fac si se desfac aliante, cum se pupa si se tradeaza cei mai importanti lideri ai lor? Cum se duce Geoana din judet in judet ca sa-i convinga pe liderii locali sa-l sustina tot pe el si cum il bombardeaza Iliescu, Nastase sau Mitrea de la Bucuresti? Nu mai zic de „pacalicii” Mazare si Vanghelie care au si ei un farmec aparte.  Mor de drag cand ii vad asa invrajbiti ! Mare minune daca nu s-o rupe-n doua PSD-ul, dupa sau in preajma anuntatului congres.
Nici PNL-ul nu sta pe roze. Nu mi-a venit sa cred cand l-am vazut pe musiu Catarama ca o sa candideze la functia de presedinte. Pai daca asta o sa ajunga in fruntea PNL-ului, pe mine personal m-au pierdut de votant. Si eu, ca eu, sunt cantitate neglijabila, dar sunt absolut convins ca de va fi asa, PNL-ul va ajunge sa aiba un scor electoral comparabil cu al UDMR-ului, daca nu chiar mai rau !
Deci toate framantarile si mancatoriile din cele doua partide nu servesc decat PDL-ului si lui Base. Si stiu eu un concitadin de-al meu care se va bucura extrem de tare cand PDL-ul va ramane singurul partid de pe scena politica romaneasca, iar Base va fi (cu o derogare obtinuta in Parlament) ales presedinte pe viata. Eventual, l-am putea declara si Rege, pentru ca urmasa la tron sa-i fie automat domnisoara EBA.

Comments (6)

Băsescu – Monarh. Ei, asta ar fi prea de tot. Şi beizadeaua urmaş la tron? Voi emigra… Ha, ha…

Nu le mai da idei!

…..ma gandam mai demult sa emigrez! Parca ma bate gandul iara !

Lasa Orianda, ca tara e buna !

sa stii ca Pacalici e un joc foarte misto, mai misto decat, sa zicem, Popa Prostu

1. "…ocupat cu guvernarea. Sau cu furatul…"? Pai CE, e vreo diferenta? 🙂
2. "…s-o rupe-n doua PSD-ul…" "Fii atent CE iti doresti, ca s-ar putea sa se-'mplineasca!": a). Cand ceva se rupe-'n preajma ta, sunt sanse mari sa fii lovit de vreo schija.
b). Sunt MULT mai mici sansele sa scapi de o alica din "snop" decat de un glont.
c). Sa incerci sa guvernezi atunci cand esti nevoit sa te intelegi CUMVA cu o opozitie extrem de faramitata nu cred ca e recomandabil – e bine sa apara mai multi poli de interes, dar nu si o multitudine de factiuni in cadrul promovarii aceleiasi idei.
d). Oricat de urat ne-ar fi de una din parti, in principiu e DE DEPARTE preferabil un sistem echilibrat unuia in care o forta principala nu are contrapondere semnificativa.
– nu e bine ca forta care a ajuns la putere sa se simta prea libera sa faca orice "de capul ei", ca oricum n-are romanul alta optiune de ales, alta varianta.
– cred ca e preferabil ca opozitia sa nu aiba "toate ouale intr-un singur cos" (si prin asta NU la "ouale lui Nastase" ma refeream! 😀 ), pentru ca si un sistem bipolar e destul de periculos. (De ce credeti ca la rotile masinilor se renunta la prinderea "in trei puncte" (cu trei suruburi), favorizand prinderea cu mai mult de patru suruburi?)
3. "…un scor electoral comparabil cu al UDMR-ului…" UDMR-ul are un rezultat electoral FENOMENAL de bun prin predictibilitate, prin constanta, cu atat mai mult cu cat reprezinta o minoritate cu pondere atat de redusa (scorul lor electoral e net mai mare decat ponderea lor in cadrul populatiei tarii).
4. "…urmasa la tron sa-i fie automat domnisoara…" Sa inteleg ca dumneata esti adeptul unei monarhii moderne, la care dreptul ereditar de succesiune la tron include toti descendentii, indiferent de sex? 😛

@ Cristian Lisandru: Te-ai gandit si UNDE anume ai vrea sa emigrezi? "ACOLO" ce forma de guvernamant exista?

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.