Da, mie-mi pasa !

7

Postat de Geocer | in categoria blog | pe data de 17-02-2010

Ma tot bate cineva la cap (nu spun cine, persoana importanta) sa marturisesc faptul ca mie-mi pasa de traficul pe care-l am pe blog si de locul pe care-l ocup in Zelist. Poftim, o spun aici, acum, raspicat : imi pasa ! Am auzit pe multi spunand „Pe mine nu ma intereseaza cati cititori am, eu scriu doar pentru mine, pentru ca-mi place sa scriu.”
Si mie-mi place sa scriu, si eu o fac cu pasiune, dar in acelasi timp stiu foarte bine ca un an si ceva de zile am scris doar pentru mine si 2-3 cititori. Cum era pe vremea aia? Pai n-aveam prea mare tragere de inima sa scriu des, sa gasesc subiecte interesante, azi scriam, maine stergeam articolul si tot asa.
De ce ma intereseaza, sau de ce-mi pasa? Pentru ca singura satisfactie pentru faptul ca scriu pe-aici vine din aceste elemente : numar de vizitatori, numar de comentarii, loc in Zelist.
De ce m-a batut la cap acea persoana sa spun treaba asta? Nu stiu, poate ca vrea sa devina managerul meu si sa negocieze contracte de publicitate pentru blog :))

Comments (7)

Exact. Nimeni nu face un blog numai pentru el însuşi. Este cu siguranţă interesat de numărul celor care îl vizitează şi mai ales de părerile lor, indiferent de subiect…

E ciudat să spui că nu-ţi pasă de trafic şi de numărul de cititori. Până la urmă, dacă eşti atât de dezinteresat de cine te citeşte, de ce mai faci blogul public? Îl poţi ţine pentru tine, pe calculator, şi gata, nu?

Nu sunt foarte sigura, dar cred ca George Calinescu scria la un moment dat in Istoria lui ca poetii aia care scriau poezii fara "miez" iubitelor ar trebui sa le tina numai pentru ei si sa nu le publice. Realitatea e ca nimeni nu scrie pentru propria placere sau doar din pornirea de a scrie, asa cum nimeni nu vorbeste doar pentru placerea de a vorbi. Eu, si in rarele mele episoade de vorbit singura (sau mai dese – cine poate sti ce grad de relatie am cu Norman Bates), vorbesc ca sa-mi aduc aminte ce am de facut. Adica neuronul1 comunica cu neuronul2 (mie imi place simetria si perechile). Si cand scrie neuronul1 ceva, neuronul2 citeste (astia sunt ca politstii, dar n-are cine sa-i pazeasca :))). Ca altfel cred ca la toata lumea neuronulx stie sigur ce vrea sa zica si nu mai si scrie, sa lase probe incriminatorii… Asa ca daca scrii inseamna ca vrei sa spui ceva cuiva departe sau mai aproape – sau de ce nu posteritatii; si poate sa mai auzi si-un comentariu, doua… noua… o critica constructiva, sau una distructiva. Si daca te mai cocoti si-ntru-un clasament esti mai aproape de divinitate… 😉 N-auziti ca rockul se vrea declarat religie? Cred ca blogeritul urmeaza… :))

Cristian Lisandru : cred ca e si un pic de ipocrizie in afirmatia aia ca "nu-mi pasa de numarul vizitatorilor"

cell61, este logic : daca nu te intereseaza faptul ca te citeste sineva sau nu, poti sa nu-l faci public, sa tii doar pentru tine ceea ce scrii

Roxana : ca intotdeauna, foarte documentata si la obiect. Si totusi, chestia aia cu "apropierea de divinitate" mi se pare o exagerare. Sau o gluma. Crezi ca ala care-i pe primul loc in Zelist l-a atins pe Dumnezeu? S-ar putea sa fie vreun ateu !

o gluma… :)) ca doar "Nicio limita eterna nu ne desparte de adevarul absolut, dar etern ne va desparti o limita"…

ce-ti pasa de ce spun unii sau altii!!

asta era sloganu meu

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.