8

Fratilor, am invins !

Posted by Geocer on 30 aprilie 2010 in banca, credit |
Dictatorul n-a fugit, dar a trebuit sa-mi dea dreptate. Un pas mic pentru omenire, dar important pentru mine. Asa cum va spuneam acum ceva vreme, am depus la banca la care am un credit o adresa prin care solicit niste modificari ale contractului, mai ales in sensul revenirii la dobanda fixa pe care ei si-au permis sa o majoreze la mai putin de jumatate de an de la data contractarii creditului. Azi am gasit in cutia postala o scrisoare din care am mare chef sa va citez :

Stimate domn,
Din dorinta de a veni in intampinarea clientilor nostri si ca o asigurare a interesului nostru … bla,bla,bla … ne adresam dumneavoastra prin prezenta spre a va supune atentiei doua propuneri.

Prima propunere vizeaza revizuirea in sens favorabil dumneavoastra a costurilor contractuale prin reducerea ratei dobanzii curente aferente creditului contractat in RON si pentru care, in cursul anului 2008, a fost majorata rata dobanzii, aceasta urmand sa revina la nivelul initial precizat in cuprinsul conventiei, la data semnarii acesteia, iar cea de-a doua propunere vizeaza clarificarea anumitor aspecte/clauze contractuale, in principal prin eliminarea din cuprinsul conventiei a prevederii cuprinse in Conditiile Speciale, art 3 lid d), ce permit bancii revizurea dobanzii curente.
Urmeaza invitatia ce-mi este adresata de a ma prezenta la sucursala unde am incheiat contractul, pentru a semna actul aditional de revizuire si a primi noul scadentar si inca un bla,bla,bla privind faptul ca banca respectiva ramane un partener de incredere etc.
Deci se poate ! Important este sa nu-i mai consideram pe bancheri drept un stat in stat care functioneaza dupa propriile legi si care fac ce vor cu noi, fraierii care ne ducem sa le cerem niste bani, desi de pe urma acestei cereri tot ei castiga. Asa ca va sfatuiesc pe toti cei care aveti un imprumut pe la banci sa va cititi cu atentie contractul si sa nu-i mai lasati sa faca doar ce vor ei. Din aceasta revizuire a contractului eu o sa platesc cam cu 500 de lei mai putin decat as fi platit daca n-as fi facut nimic. Nu este o suma enorma, dar nici de neglijat nu este !

8 Comments

 • marada spune:

  Nu credeam ca vei razbi,dar ma bucur pentru tine si te felicit pentru perseverenta!

 • Geocer spune:

  Marada, in urma multiplelor reclamatii si amenzi incasate de la OPC, plus actiuni in justitie, bancile au devenit mult mai sensibile la doleantele clientilor. Pe asta m-am bazat si eu cand am facut acea plangere.

 • VictorCh spune:

  Hm! 500 lei economisiti – la CE suma luata cu imprumut? (Aceiasi 500 lei la un credit de 100.000 e UNA, iar la un credit de 3.000 e CU TOTUL alta!) Si pt acesti 500 lei CE suma riscai sa fii nevoit sa cheltuiesti (daca banca s-ar fi vadit a fi mai putin maleabila) – suma pe care ti-ai fi putut-o recupera ABIA ULTERIOR – DACA ti-ai mai fi putut-o recupera inca pe parcursul vietii dumitale (si n-ar fi ramas eventual sa fie incasata de urmasi)…

 • Geocer spune:

  Bine, Victor, bine. Uite, din cauza unor oameni refractari ca tine se impobatesc bancile.

 • keltoighost spune:

  Felicitări pentru iniţiativă! 😀
  Dă-le la coaste, mama lor de nesimţiţi!

 • Geocer spune:

  "mama lor de hoti", asa e corect ! Uite colea melodia.

 • VictorCh spune:

  Scuze, da' io – desi am facut eforturi – TOT nu reusesc sa inteleg ce anume fac bancile: se IMPOBATESC? Nu imi este nici macar vag cunoscut, nici macar ca regionalism nu imi aminteste de nimic.
  Eventual raspuns mai "pe larg" – ulterior (acum imi pica ochii in gura de somn, mai un pic si ma uit printre dinti! 😀 )

 • Geocer spune:

  Eee, lasa Victor ca poate o sa regasim si verbul "a se impobati" in dex, atunci cand si "succesuri" va fi adaugat.

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2019 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.