2

Si clientii Bancpost pot fi victime ale phishing-ului

Posted by Geocer on 19 aprilie 2010 in escrocherie |
Mai intai, pentru cei care nu stiu, phishing-ul este o modalitate de a fura de la cineva niste date confidentiale, in vederea folosirii acestor date spre a-l jefui pe cel caruia i le-ai furat.
E a doua oara cand primesc un mesaj de la „Bancpost”. Am pus intre ghilimele numele bancii pentru ca in mod clar nu functionarii acesteia mi le-au trimis, ci un individ care urmareste exact ceea ce spuneam la inceputul articolului.
Mesajul pornea de la un adevar pe care-l stie cam toata lumea : trebuie sa mergem cat mai urgent la bancile pe unde avem conturi, fie ele de card, de depozit, de credit, curente sau altfel de conturi si sa ne actualizam datele personale. Date pe care banca le are deja, nu-i problema, doar ca guvernantii au dorit sa afle vreo cateva chestii despre noi, asa ca i-au obligat pe cei de la banci sa ne cheme sa dam cu subsemnatul ca sa spunem ce sursa avem pentru banii depusi (eu am vrut sa scriu „spargeri de locuinte si masini”) , unde lucram si ce functie avem, daca avem vreo functie publica (da, sunt gunoier) si cine este beneficiarul real al sumelor depuse (Adrian Nastase si Emil Boc).
Dar revenind la mesajele primite, cel care le-a trimis s-a gandit, chipurile, sa ne scuteasca de un drum la banca, asa ca „Daca aveti card Visa Millenium, tot ce trebuie sa faceti este sa dati click pe link-ul de mai jos”. Iar link-ul te duce la o pagina in care ti se cere sa-ti introduci doar numarul de card si codul PIN. Pai daca le are pe-astea, poate prietenul nostru sa faca (de pe net) cate cumparaturi doreste el  (ma rog, in limita sumei pe care o ai tu pe card). Am incercat sa introduc niste numere la intamplare ca sa-mi bat joc de el, dar n-a mers. Deci e site serios, are si verificarea cifrei de control a numarului de card. Nasol !
Am scris articolul asta ca sa va previn despre marsavie. Ar fi pacat sa cadeti in plasa escrocilor de genul asta.

2 Comments

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2019 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.