Bilantul provizoriu al unui gradinar de week end

8

Postat de Geocer | in categoria gradinarit | pe data de 25-07-2010

Asa cum va povesteam candva, anul asta am cultivat niscaiva legume intr-o mica gradina, la tara. A venit si prima faza a recoltarii rodului, asa ca sambata m-am prezentat la fata locului, insotit de nelipsitul meu fiu care m-a acompaniat tot timpul in ceea ce-am facut acolo. Pe scurt, primul bilant este extrem de pozitiv. Am recoltat ceapa si usturoiul. Pot sa spun ca am facut peste 40 Kg de ceapa alba, vreo 10 Kg de ceapa rosie si inca 10 Kg de usturoi. Cu alte cuvinte, pana in primavara viitoare, chiar ca n-o sa mai am nevoie sa cumpar aceste tipuri de legume. Am mai obtinut si mult patrunjel ce va fi uscat si pastrat pentru iarna, marar, salata verde si rosie s-au consumat deja, urmeaza sa vedem ce va iesi din culturile de varza, conopida, rosii si ardei. O prima chestie pe care am observat-o este faptul ca tanti aia de la piata careia i-am cerut sa-mi vanda rasaruri de ardei iute mi-a dat de fapt ardei gras. Asa ca o sa recoltez gogosari si ardei gras, dar o sa-mi lipseasca cel iute. Pentru anul viitor m-am hotarat : o sa-mi creez propriile rasaduri de ardei iute. E mai sigur asa, caci altfel n-ai cum sa verifici ca ceea ce cumperi de la piata este corect.
Oricum, ceea ce am facut anul asta am considerat ca este un experiment ca sa vedem ce merge si ce nu, iar anul viitor vom actiona in consecinta. Ceea ce va recomand si voua, caci efortul este minim, iar beneficiile si satisfactiile sunt mari. Vorbind doar despre beneficii, pot sa va spun ca pentru ceea ce am recoltat acum am platit (pe materialul saditor) cca. 20 de lei, iar recolta, la pretul pietei, depaseste 100 de lei. Iar daca vorbim despre satisfactii, prefer sa mananc ceapa si usturoi romanesti, ba mai mult, cultivate de mine, si sa descurajez importul acestor legume din tari precum Germania, Austria, Egipt sau China. Am auzit ca se face si evaziune fiscala cu usturoiul adus din China, asa ca s-ar putea sa fiu felicitat si de ministrul Vladescu pentru maretul meu gest, este?

Comments (8)

Excelent! Daca am proceda toti asa ar fi grozav, dar unii nu au bucatica de pamant, iar altii nu se obosesc sa munceasca. Eu m-am rugat de multa lume sa lucreze niste pamant, chiar l-am arat, nu am cerut nici o frunza din recolta, dar toti au spus ca nu se merita…piata e plina…

Felicitari si din partea mea, mi-ai trezit o nostalgie dupa vremurile cand mergeam si eu la tara sa recoltez fel de fel de chestii.

si eu am patit la fel cu rasadurile de ardei iute. din fericire, am pus si niste seminte luate de la un hipermarket, asa ca acum sunt niste mandre chestii mov care cresc in sus.
patrunjelul uscat are gust de iarba. eu il congelez.

Sa publici si pe blog laudele lui Vladescu… cand le primesti. Pana atunci bon apetite! ­čśÇ

anul acesta a fost propice pentru zarzavaturi, dar nu-i mereu asa…

Modest.
Numai felicitari de ministru primiti?
Felicitarile mele, insotite de o melodie-bonus NOTHING STAYS THE SAME – CHRIS NORMAN

http://www.youtube.com/watch?v=rVl6vRM24uE&feature=related

Eu nu stiu despre ce laude sau felicitari vorbiti voi din partea vreunui ministru. De fapt, Vladescu, daca o sa afle despre isprava mea, o sa-mi trimita fiscul la usa ca sa-mi impoziteze 16 % din recolta.

Ce s─â faci frate, ─âsta-i riscul meseriei, ─â┼čtia dac─â afl─â c─â tr─âie┼čti ├«┼úi impoziteaz─â ┼či aerul pe care-l respiri.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.