Se deterioreaza si minunata piata a Primariei Pendiuc

10

Postat de Geocer | in categoria pendiuc, pitesti | pe data de 02-08-2010

O gramada de bani i-a costat pe pitesteni ambitia Primariei Pendiuc de a renova cu pavele centrul orasului. Dar si mai scumpa a fost placarea Pietei Primariei, caci aceasta s-a facut cu un fel de gresie, sau marmura, nu stiu exact ce e aia. Necazul este ca la doar 2 ani de la terminarea lucrarilor, anumite portiuni arata precum cea din poza alaturata. De ce? Pentru ca a fost proiectata pentru pietoni, deci capacele de canal au fost necarosabile. Dupa care, minunata Primarie Pendiuc a bagat o masina de la Serviciul de Salubritate stradala, masina care are niste perii cu care face curat pe-acolo. Nu e un lucru rau faptul ca face curat, numai ca masina aia cantareste cel putin o tona, adica cu mult mai mult decat un pieton. Asa incat, capacele necarosabile au inceput sa cedeze nervos, unul dupa altul. Pana la urma vor trebui reparate, inlocuite. Stiti lozinca : „Alti bani, alta distractie !”. Cand ma gandesc ca eu imi platesc constiincios impozitul an de an, iar altii isi bar joc de banii mei, parca-mi vine sa le zic una de-a noastra, pe romaneste, cu biiip incorporat!

Comments (10)

S-ar putea sa fie un capac de la termoficare si variatiile mari de temperatura, mai ales din timpul iernii, sa fie cauza principala a distrugerii lui.

ori s-ar putea să fim noi prea proşti şi să ne lăsăm în continuare minţiţi şi furaţi încă vreo douăsute de ani de acum încolo, cât a spus laptopul lu' Minerva că o să mai stea Pendiuc la Primărie.
auzi, george, dar nouă de ce nu ne face nimeni un brand turistic al piteştiului, că tot e descentralizare? propun ca izotip, izotop sau cum dracu' îi zice imaginii ăleia, o lalea care răsare din pavele pe acordurile colorate ale fântânii muzicale.
între 9 şi 9 jumate seara trecute fix.

Logatule, cu ochii mei am vazut masina aia, deci e mai probabil ca masina sa fi distrus capacele.

Cantaretule, eternul nostru brand de Pitesti este primarul Pendiuc

Cu sau fără șuviță, mă rog, i se poate spune și altfel, când vine vorba de brand.

După aspect, pare un granit de o calitate mai… îndoielnică, aşa. :))

Nebunul din mine zice ca ar fi bine sa crape tot pavajul, si sa creasca iarba, iarba!
Revenind. Calitatea lucrarii poate fi observata si din colturile placilor de la marginea capacului, care pe mine unul ma scot din sarite. Cat de "meserias" trebuie sa fii, sa tai placile mai mult decat trebuie, dupa care sa completezi spatiile ramase cu bucatele mai mici? Nici tanti Marieta, de la 7, care si-a pus singura gresia pe holul apartamentului, nu a reusit sa comita un astfel de "model".

Ai derptate, Mihai. Se vede carpeala de la o posta !

@ suntjos: Eu n-am vazut lucrarea in cauza, dar am vazut altele oarecum similare, si consider ca mai probabil este ca lucratorii NU sa fi taiat intentionat placile prea mult, ci sa fi folosit in acele locuri resturi de placi (oarecum) potrivite ca dimensiuni, ramase ca "ramasite", "resturi", de la alte lucrari prealabile unde au fost folosite (corect) portiunile care lipsesc din placa intreaga, sau sa fi folosit bucati din placi care se sparsesera la transport, sau in procesul ajustarii (fie chiar in acel loc, fie la alte aplicari precedente).
Din punctul meu de vedere, este rau destul ca acolo EXECUTIA a fost acceptata atat de "şleampătă", dar NU ACESTA este raul cel mare (lucratorii sunt asa cum sunt, nu asa cum i-am vrea) – ci greselile de CONCEPTIE, de proiectare, care conduc la sfaramarea in timp a placilor initial bune. CUM sa nu te gandesti ce se intampla daca trebuie sa intre acolo pompierii cu masinile pline cu apa? (Lasa idiotenia cu aprobarea sa intre acolo masina de curatat – asta putea fi evitat usor folosind munca manuala, nu mecanizata – si aprovizionarea magazinelor din zona – care putea in principiu sa fie facuta cu masini mici – dar in caz de incendiu CUM gandise proiectantul sa se procedeze? Sa care pompierii cu galetile apa pt stins focul de la marginea zonei pietonale pana la etajul "e", pe scari? Oricat ar fi zona de pietonala, nu-i permis sa nu prevezi acces auto MACAR pt pompieri, ambulanta si politie, adica pt urgente – si masina de pompieri este dintre cele mai grele vehicole destinate in principiu utilizarii urbane, cu toate dispozitivele si masinariile care sunt instalate si cu toata apa pe care o cara!)

decat pavele colorate, mai bine din astea care se mai crapa din cand in cand.

Cred ca voi le-ati spart, anul trecut cand transmiteati in direct din piata. Tu si prietenul tau Didi ! :))

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.