6

Astia de la televizor, ori sunt prosti, ori sunt prosti. Din doua, una!

Posted by Geocer on 8 septembrie 2010 in banca, banci, credit, oug 50/2010 |
Principalul scop al unei televiziuni ar trebui sa fie acela de a-si informa telespectatorii. Din pacate, la noi se pare ca unele posturi TV si-au propus mai degraba sa creeze confuzie decat sa informeze.
Tomai ma uitam la o emisiune despre OUG 50/2010, ordonanta care interzice anumite comisioane percepute in mod abuziv de catre banci, reglementeaza modul de calcul al dobanzilor astfel incat bancile sa nu ne mai fraiereasca pe noi consumatorii si asa mai departe. 
Emisunea pornea de la o premiza falsa, iar moderatoarea a avut grija s-o intretina, astfel incat, pana la urma nu cred ca omul obisnuit va intelege ceva din toata aceasta tevatura complet inutila. Inca de la inceput, ni se spune ca OUG respectiva a intrat in vigoare la 20 iunie si ca se aplica atat noilor contracte cat si celor in derulare (lucru perfect adevarat). Dupa care, hop belea : cica in scrisoarea cu FMI, guvernul s-ar fi angajat ca acele reglementari nu se aplica retroactiv (iarasi un lucru real). Numai ca, in opinia bietei prezentatoare, aceste doua chestii s-ar bate cap in cap. Bun, ea o fi mai saraca cu duhul, dar chiar nu e-n stare nimeni sa-i explice ca o modificare intervenita in cursul derularii unui contract (indiferent ce fel de contract ar fi el), nu inseamna retroactivitate?
Deci, ca sa se alinieze reglementarilor cuprinse in acea ordonanta, bancile sunt obligate sa incheie niste acte aditionale la contractele existente, acte aditionale ce se aplica din momentul semnarii, nu retroactiv. Era nevoie de mai mult de 1-2 fraze ca sa se explice treaba asta? Da, se pare ca pentru unii trebuie o emisiune intreaga (nu stiu cat o fi durat, dar o jumatate de ora tot trebuie sa fi tinut) ca sa nu explice nimic si sa-i bage si mai tare in ceata pe bietii oameni care si asa nu mai stiu ce sa inteleaga din tot ce li se intampla.

6 Comments

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2019 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.