2

Grupurile clientilor nemultumiti de banci

Posted by Geocer on 3 septembrie 2010 in banci, credit, dobanda |
In ultima vreme, clientii bancilor mai importante au inceput sa se reuneasca in grupuri pe yahoo (cei de la Volksbank pot fi gasiti aici) si sa se organizeze pentru a-si concerta actiunile impotriva celor care pana in prezent si-au cam facut de cap nestingheriti de nimeni.
Eu am povestit pe blog despre ceea ce am intreprins atunci cand mi-am dat seama ca mi-au marit dobanda in mod abuziv. Ceea ce se intampla zilele astea are legatura si cu acele clauze ambigui ce pot da nastere la interpretari (din partea bancii si in favoarea sa, bineinteles), dar mai ales cu OUG 50/2010, ordonanta ce interzice o gramada de comisioane pe care bancile ni le percep. La Volksbank este vorba, in principal, despre comisionul de risc. 
Ordonanta a intrat in vigoare pe 20 iunie, iar bancile au un termen de 3 luni incepand de la acea data pentru a se conforma acesteia prin acte aditionale semnate cu toti clientii ce au contractat credite anterior acelei date. Deci nu mai au decat 2 saptamani ca sa se conformeze. Volksbank a venit cu o noua smecherie : sa redenumeasca acel comision de risc in comision de administrare. Asta pentru ca nu au voie sa adauge alte comisioane pe timpul derularii contractului. Bineinteles ca noi, clientii, nu suntem de acord cu aceasta smecherie a lor. Daca e ilegal, sa-l dea jos si gata! Iar daca nu vor sa-l dea jos, reclamatia la OPC e sfanta. Pana acum au platit o gramada de amenzi si sunt convins ca vor mai plati daca vor continua cu aceeasi politica agresiva. Atentie : daca nu va convin clauzele din Actul Aditional pe care banca vi-l propune trebuie neaparat sa faceti o notificare catre ei in care sa-i informati ca nu sunteti de acord, altfel se considera ca ati acceptat in mod tacit acel act.
Cred ca a venit vremea sa-i mai tinem si noi in sah pe bancheri, ca prea s-au imbogatit in Romania toate bancile straine care au venit aici. Paradis a fost tara asta pentru ei, timp de ani de zile. In Franta, Societe Generale da credite cu dobanda de 2,7 % pe an si fara alte comisioane. Ia duceti-va la BRD Groupe Societe Generale, ca sub 15 %  nu va puteti atinge de niciun credit!
Eu unul sunt hotarat ca de data asta sa fac o vizita si la OPC, daca nu vor renunta la comisionul ala ilegal.

2 Comments

  • VictorCh spune:

    Daca bine am inteles eu de la TV (cred ca am auzit asta la stiri DUPA publicarea articolului), este in curs (pe la Parlament) o modificare a legii, ordonantei sau ce-o mai fi in sensul ca bancile nu vor avea voie sa introduca acele comisioane si vor avea obligatia calcularii explicite a dobanzii doar la creditele noi, nu si la cele deja contractate.

  • Geocer spune:

    Victor, eu n-am auzit asa ceva. Vom trai si vom vedea, dar deocamdata, pana pe 20 septembrie bancile trebuie sa se alinieze la acea ordonanta.

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2019 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.