Din lumea mare

9

Postat de Geocer | in categoria scurte | pe data de 18-10-2010

 • Guvernul francez vrea sa majoreze varsta de pensionare de la 60 la 62 de ani. Stiti ce s-a intamplat? Toata Franta e practic blocata de grevele salariatilor, atat bugetari cat si privati. Rafinariile franceze nu mai furnizeaza produse petroliere, ceea ce duce la blocarea aeroporturilor, dar si a economiei in general. Sindicatele sunt hotarate sa mearga pana la capat si sa nu cedeze nimic. Practic, lucrul se va relua doar daca se va reveni asupra deciziei de marire a varstei de pensionare.
  Guvernul Romaniei a majorat fara nicio problema varsta de pensionare la 65 de ani, fara a-i pasa de faptul ca romanii au conditii de viata mai grele decat francezii, iar legea a fost adoptata in Parlament prin frauda. Nimeni nu protesteaza!
 • Genealogistii l-au gasit pe Obama verisor de-al 10-lea cu Sarah Palin, cel mai probabil viitoarea contracandidata la alegerile pentru presedintia SUA. Cum ar veni, se bat in familie!
 • Bugetul Frantei pe anul 2011 prevede o crestere economica de 2 %, impune o scadere a cheltuielilor bugetare cu 60 de miliarde de Euro si evita cuvinte „sensibile” precum austeritate si cresterea impozitelor. Bugetul Romaniei nu prevede nimic!
 • Povestea facebook-ului pe marele ecran : saptamana trecuta a fost lansat filmul „The social network”. Cum a fost infiintata prima versiune a acestei retele care a devenit celebra in toata lumea (prin piratarea de catre un student a bazei de date a Universitatii Harvard), ce scandaluri a starnit inca de la infiintare, evolutia sa ulterioara. Un film ce va place in mod sigur internautilor.
 • Nimeni nu mai spune nimic in legatura cu apele poluate ale Dunarii. Ultimele informatii dateaza de o saptamana (cand unda poluanta a patruns in Romania) si incercau sa linisteasca populatia, spunand ca pH-ul se afla in limite normale. De-atunci si pana acum s-a mai facut vreo analiza? N-ar fi trebuit monitorizata tot timpul apa, ca sa vedem cum evolueaza concentratiile anumitor metale? Nu, nenica! Daca a ajuns in Romania, treaba s-a musmalizat cu succes.
 • Comments (9)

  Parca eram mai la curent cu lumea mare pe vremea comunistilor; tot clamau ca se prabuseste…

  S-a prabusit, intr-adevar. Comunismul!

  Thanks for sharing, this is a fantastic blog article.Really looking forward to read more.

  „Nimeni nu protesteaza!”
  Ba da – MULTI, si inca vehement (doar ca in mod ne-concertata, si fara nici un efect).

  „…verisor de-al 10-lea…”? Pai SI EU sunt inrudit „pe departe” cu ei (cine nu crede sa caute pe National Geografic „Proiectul Genom” ­čśÇ )!

  „Bugetul Romaniei nu prevede nimic!”
  CARE „buget”? Pe anul in curs? Pe anul trecut? (Dupa stiinta mea, cel pe anul viitor n-a aparut inca, in ciuda prevederilor legii…)

  „Un film ce va place in mod sigur internautilor.”
  Sa inteleg ca numai lor?

  „Ultimele informatii dateaza de o saptamana…”
  DE UNDE stii? Poate ca EXISTA informatii mai recente, doar nu sunt faxcute publice (oricum, nu intr-un mod care sa ni le aduca la cunostinta si noua).
  Daca esti foarte curios de informatii mai recente, serveste la gradinita/scoala/bufetul/etc unde merg „alesii” nostri si familiile lor apa din Dunare (corect filtrata, decantata si tratata conform normelor in vigoare) si anunta in mod public respectivul fapt cu o saptamana mai tarziu, dupa ce toti acestia au ingurgitat-o in mod continuu, si verifica-le reactiile…

  Ma refeream la bugetul pe 2011, evident. Cel de anul asta e facut ferfenita, deja.

  Intrebarea era retorica, si nu avea alt rost decat sa sublinieze ideea ca in ciuda prevederilor legale – inca nu avem buget nici macar propus, cu atat mai putin aprobat.

  Wow:)…multumesc de informatii Geocer:)…nu prea utilizez tv-ul de niste multe luni incoace(spre deloc adica, pentru ca inainte ma mai uitam 1-2 ore/zi) si in general timpul e un inamic mare al meu:D…trebuie sa recunosc ca e fascinanta comparatia dintre noi si celelalte tari:))

  Nu de la televizor ci de pe net am cules eu informatiile alea.

  Aaaa…greseala mea:d

  Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.