Eu nu sunt solidar cu cei de la Finante

12

Postat de Geocer | in categoria frauda | pe data de 15-10-2010

Si nici cu ceilalti bugetari care s-au obisnuit sa duca un sac de bani acasa, din stimulente. Si asta pentru ca acele stimulente vin din amenzile pe care le dau. Lucru care a dus la o „goana dupa amenzi”. Pentru orice maruntis care nu are absolut nicio legatura cu evaziunea fiscala sau cu contrabanda (de exemplu faptul ca nu l-ai raportat la ei pe un client care nu ti-a platit la timp o factura), Garda Financiara vine cu amenda! Pentru orice chestie care nu are nicio legatura cu poluarea (de exemplu, faptul ca ti-a expirat contractul cu o firma care-ti preia deseurile si ai neglijat sa-l reinnoiesti), Garda de Mediu iti arde o amenda usturatoare (doar vreo 50 de milioane de lei vechi).
Pentru niste „pacate” atat de marunte, in mod normal ti s-ar da un avertisment si un termen ca sa rezolvi problema. Dar din dorinta de a pleca la sfarsitul lunii cu o gramada de stimulente acasa, comisarii te ard fara nicio mila.
Ba mai mult, exista si un fel de competitie intre ei : care da mai multe amenzi! Sau vin la mine in control si se lauda ce amenzi mari le-au dat altor firme, ca la final sa ma arda si pe mine la fel. Stiti cum i-am zis unuia, la un moment dat? „N-as vrea sa fiu in pielea dumneavoastra. Sa vrei cu orice pret sa-i faci rau unui om!”. Data viitoare cand mi-o mai veni vreun magar dintr-asta in control o sa-i spun ca Dumnezeu nu doarme si ca odata si odata inclusiv abuzurile acestea legale se platesc.

Update : iata si stimulentele pe care le acorda Vania PDL-istilor.

Comments (12)

[…] Eu nu sunt solidar cu cei de la Finante Fri Oct 15, 2010 22:47 pm Si nici cu ceilalti bugetari care s-au obisnuit sa duca un sac de bani acasa, din stimulente. Si asta pentru ca acele stimulente vin din amenzile pe care le dau. Lucru care a dus la o “goana dupa amenzi”. Pentru orice maruntis care nu are absolut nicio legatura cu evaziunea fiscala sau cu contrabanda (de […] […]

Poate ca pacatuiesc eu prin prea multa indulgenta fata de ei – poate „pe motiv ca” eu nu „tin de” nici o firma care sa fie (deja) amendabila – dar conform felului in care vad eu lucrurile, vina este in FOARTE mica masura a acestor „palmasi” de acolo, si in MULT MAI MARE masura a celor care ACEST sistem l-au implementat.
Ei, saracii, par a fi niste fiinte relativ simple care urmeaza o regula elementara in tot regnul animal, regula minimei rezistente: procura-ti cele necesare cu un cat mai redus consum de energie; „marea lor vina” pare sa constea in faptul ca ei se gandesc in primul rand la ei insisi si apoi uita sa se mai gandeasca si la ceilalti.
Vina mare imi pare mie a fi a celor care fac legile (care ar trebui sa fie superiori – macar teoretic – acestui nivel elementar) care in asa fel au intocmit legile si regulamentele incat in loc sa combata tentatia unora de a se ridica ei calcandu-i in picioare pe altii (de aceasta data dpdv material, pecuniar), ei stimuleaza aceasta tendinta naturala sa se manifeste si la altii (la care poate era doar latenta, fiind „tinuta sub control” de structura interioara a individului si/sau de rezultatul educatiei pe care acesta o primise).
Pana la urma, dpdv practic rezultatul e acelasi: noi suntem dedesubt, ei sunt deasupra, si ei ne calaresc si ne (Biiip!) pe noi cel putin cu „binecuvantarea” (daca nu chiar la „instigarea”) celor pe care noi i-am pus „acolo sus” si-i platim ca sa ne apere (ci’ca) interesele.

Ai dreptate, sistemul ii impinge sa faca chestii de genul asta. Ei ar trebui din start sa aiba niste salarii decente, iar stimultente sa obtina doar atunci cand executa cu succes cate o misiune destinata cu adevarat combaterii contrabandei sau evaziunii, iar in cazul celor de la mediu, combaterii poluarii.
Dar asa cum este conceput in momentul de fata acest sistem, ii incurajeaza doar sa dea amenzi cat mai multe si cat mai mari, indiferent cat de mici sunt neregulile pe care le descopera.

Sunt niste simulanti; n-am postat ca am rude in sistem…Ar merita sa le spun cateva; tot minteau ca n-au nici hartie de scris, nici internet, nici…; astfel, fiicele mele, in urma cu vreo 5 ani au refuzat sa se angajeze la bugetari; la patroni lucrasera din facultate; patronii, niste cunostinte au falimentat…
Fiicele mele au emigrat…

Bine zis, niste simulanti ­čśÇ

Dac─â ai un client care nu ┼úi-a pl─âtit o factur─â la timp trebuie s─â-l raportezi la Garda Financiar─â? Habar n-am avut…

Nu la Garda Financiara. Exista un fel de departament al Finantelor care se ocupa de rau platnici. Nu-i vor determina sa-ti plateasca factura respectiva, dar il vor supraveghea mai atent ca sa-si plateasca toate darile catre stat. Cred ca exprimarea mea a fost defectuoasa in acea fraza din articol daca s-a inteles ca la Garda trebuie raportat. Garda doar te amendeaza daca nu-l denunti.

Aha. Mersi oricum. Luni sper c─â se termin─â greva c─â am de prezentat un denun┼ú… :)))

Asa sa faci! ­čśÇ

Inseamna ca denuntandu-l iti reduci sansele de recuperare a creantelor. (Daca si-a planificat cheltuielile in ordine, in functie de banii intrati, asa cum facem cam noi toti, si daca numai ce (aproape) stransese suma pt a-ti plati tie datoria, denuntul ii determina pe cei de la fisc sa fie atenti si sa-i ia banii din conturi daca a depasit cumva scadenta de plata la obligatiile catre stat…)

Andrei glumea.

El poate ca glumea, deci in cazul lui afirmatia mea nu se aplica – dar asta cred ca nu face ca afirmatia sa fie mai putin corecta si pertinenta.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.