Intamplari anecdotice de la TIB

6

Postat de Geocer | in categoria haioase | pe data de 11-10-2010

Etichete:

Daca nu s-ar mai intampla si cate o chestie care sa-ti starneasca macar un suras, viata ar fi mult prea trista si monotona. Au fost mai multe intamplari amuzante in cele cateva zile de stat in Bucuresti si mai ales in incinta Romexpo. Asa cum am promis, o sa povestesc si pe blog cateva.

 • La toaleta era un uscator de maini cu aer cald. Inca din primele zile dadea semne de oboseala : zgomot, miros de fire incinse. Cred ca era in a treia zi cand si-a dat obstescul sfarsit. Nestiind ca nu mai merge, am incercat sa-mi usuc mainile la el. Mi-a facut un strain semn (nu cred ca era neamt, ca nemtii erau in alt pavilion) ca e defect si mi-a zis : „Nix! Kaput!”. Kaput a ramas pana la sfarsitul targului.
 • Si tot apropo de toaleta, francezul de la standul vecin cu al nostru era singur, asa ca atunci cand mergea la toaleta (sau sa-si cumpere ceva de mancare, sau sa dea o tura prin expozitie), ne ruga sa mai aruncam cate un ochi si la standul lui, iar daca apare vreun vizitator interesat de ceea ce expunea el sa-l rugam sa-l astepte cateva minute. Dupa o astfel de „escala tehnica” (asa numea el dusul la toaleta) s-a intors putin cam agitat si ne-a povestit : „Pai la noi in Franta, cand se face curatenie la toaleta, se pune o bariera la intrare ca sa stie lumea si sa astepte putin.” Nimerise peste femeia de serviciu care dadea cu mopul pe acolo si aia se ratoise la el ca da buzna si n-o lasa sa-si faca treaba!
 • Tot apropo de vecinul nostru, de cate ori ma ruga sa-i tin locul, la intoarcere ii spuneam ca l-a cautat presedintele (sau alta personalitate) si n-a vrut sa-l astepte, desi ar fi avut ceva important de discutat cu el. A fost foarte atent si atunci cand am lipsit si eu vreo 5 minute (noi eram 3, nu-l rugam pe el sa ne tina locul), la intoarcere mi-a zis ca a trecut presedintele, ca vroia sa ma invite la cina, dar daca n-am fost acolo l-a invitat pe el. Daca am vazut asa, m-am hotarat sa schimb genul de glume, asa ca data urmatoare cand a plecat, la intoarcere i-am zis : „Gata, ti-am vandut aparatul ala de sudura (el asta expunea : tehnologie de sudura). Maine, cand se termina targul o sa vina clientul sa-l ridice. Din pacate n-am avut contul firmei tale ca sa i-l dau sa faca viramentul, l-am dat pe-al meu. Sper ca nu e nicio problema!”
 • Mult am glumit si pe tema unei fete de la un cazinou. A trecut pe la toate standurile ca sa ne lase invitatii pentru a merge la cazinou, nu neaparat ca sa jucam (vrajeli, scopul final asta era), ci asa, ca sa razuim un colt al invitatiei acolo la receptie si sa castigam diverse produse cosmetice, apoi poate mai luam si o cafea … La standul nostru eram 2 barbati si o femeie, asa ca n-a adaugat mai multe, dar vecinului i-a spus si ca au fete foarte frumoase la cazinou. Nu stiu daca asta insemna in mod indirect o promisiune privind o noapte fierbinte!
 • Intr-o seara, la un restaurant, am avut ocazia sa cunoastem o doamna impresar. A remarcat imediat faptul ca amicul meu era strain, asa ca a intrat in vorba cu noi (stia franceza). A intrebat cu ce ocazie suntem pe-acolo, i-am spus si atunci a venit cu o idee : sa ne aduca in fata standului cateva fete pe care le impresariaza ea ca sa danseze acolo si sa atraga cat mai multi vizitatori. Am ras cu pofta, impreuna cu colegul la acea propunere.
 • Comments (6)

  Ca sa vezi ce patesc eu la targuri, da?

  Sa ma invat minte, da?

  Cam da.

  „…vecinului i-a spus si ca au fete foarte frumoase la cazinou. Nu stiu daca asta insemna in mod indirect o promisiune privind o noapte fierbinte!”
  Acest mod (voit) ambiguu de exprimare (care „da de inteles”, dar nu afirma deschis) este FOARTE bine si cu atentie exersat, astfel incat sa reusesti sa dai de inteles fel-de-fel de lucruri FARA insa sa le si exprimi verbatim, astfel incat ulterior sa poti oricand sa te prevalezi de (deja) clasicul „Da’ CE, am afirmat eu ASA CEVA?”
  Stiu in mod pertinent acest lucru deoarece cu vreo trei decenii jum’ate – patru decenii in urma facusem (in mod intensiv) SI EU asemenea exercitii de exprimare. Felul exact, precis, de multe ori redundant, in care ma exprim acuma este un efect secundar direct al acelor exercitii: invatand cum sa maschez o idee in alta am invatat (implicit, indirect) si pe de o parte cum sa ma feresc de interpretarea (traducerea) prea… „personalizata” (prea „in fraiereza”) a unui asemenea mod de exprimare, si pe de alta parte cum sa NU ma exprim in mod ambiguu, ci sa-mi precizez in mod cat mai corect ideea. (Faptul ca uneori – postand intr-o stare accentuata de oboseala – si/sau distras fiind de felul in care „imi zboara gandurile” catre alte directii mai… arzatoare, mai presante – mai „pacatuiesc” si mai am „scapari” NU este o dovada a faptului ca n-as STI sa vorbesc FOARTE precis, la obiect si lipsit de ambiguitate.)

  Da, cred ca ai surprins exact modul ambiguu in care s-a exprimat fatuca aceea.

  L-am folosit eu insumi prea indelung pt a nu-l recunoaste de indata ce il intalnesc. Si am invatat SI cum sa ma feresc de el (CUM sa formulez intrebari incat sa „fortez” obtinerea de raspunsuri care sa precizeze clar intelesul spuselor, si sa nu ma sfiesc sa si pun acele intrebari.)

  Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.