Jubileu criminal

6

Postat de Geocer | in categoria policier | pe data de 24-10-2010

Etichete: ,

Magnatul roman Laurentiu Sangeorzanu implineste 50 de ani si se hotaraste sa serbeze cu mare fast aniversarea acestei jumatati de secol de viata. Asa ca-si invita prietenii la hotelul sau situat undeva, pe un deal. Prieteni pe naiba! Niciunul de acolo nu-i era cu adevarat prieten, pe toti ii legau de Laurentiu anumite interese, majoritatea fiind santajati de acesta.
Eu n-am vazut oameni la aniversarea respectiva, ci tipologii : politicianul, ziaristul, avocatul, bancherul etc. Sunt convins ca fiecare magnat se inconjoara de astfel de oameni de care se foloseste la greu pentru a se imbogati si mai mult si carora le da din cand in cand cate o firimitura din bogatia agonisita tot cu ajutorul lor. Deci, dincolo de un simplu roman politist, Lucia Verona face si o mica radiografie a societatii in care traim.
„Crima de la jubileu” (asa se numeste romanul despre care va vorbesc) se citeste pe nerasuflate. Si asta nu pentru ca suspansul ar fi foarte mare (exista si oarece suspans, dar moderat) ci mai ales datorita stilului in care este scris. Actiunea se desfasoara pe doua planuri, iar cititorul afla abia spre final care-i legatura dintre acestea. Reteta romanului este clasica, cred ca Agatha Christie a inventat-o (daca n-o fi chiar mai veche) : un grup de oameni ramane izolat undeva, incep sa aiba loc crime, o persoana din cadrul grupului (in cazul nostru, diva invitata sa cante la aniversarea lui Laurentiu) isi descopera brusc veleitati de detectiv, iar la sosirea autoritatilor enigma este practic rezolvata.
N-o sa va dezvalui mai mult in legatura cu romanul, va las placerea sa-l savurati singuri. Il gasiti la chioscurile de ziare impreuna cu Revista Flacara. Iata si coperta.

Coperta romanului

Coperta romanului

Comments (6)

Felicitări autoarei Lucia Verona!

Mulţumesc pentru gânduri, Geocer, să ai parte de o duminică aşa cum ţi-o doreşti!

Toate cele bune si tie, Cristian.

[…] Jubileu criminal Sun Oct 24, 2010 11:29 am Magnatul roman Laurentiu Sangeorzanu implineste 50 de ani si se hotaraste sa serbeze cu mare fast aniversarea acestei jumatati de secol de viata. Asa ca-si invita prietenii la hotelul sau situat undeva, pe un deal. Prieteni pe naiba! Niciunul de acolo nu-i era cu adevarat prieten, pe toti ii legau de Laurentiu anumite interese, majoritatea […] […]

Suna interesant:)…salutari si mult succes cu noua locatie:)

Abia astept sa o citesc si eu. Deocamdata trebuie sa devorez o alta carte inceputa.
Interesant este ca toti sustineti ca se citeste pe nerasuflate. Daca stau sa ma gandesc, cam asa se citesc romanele politiste bune.
O seara culturala!

Eu am citit-o in mai putin de un week end si n-am stat numai de ea. De fapt, nici nu e foarte lunga.
Ai dreptate, asa se citeste un roman politist bun : pe nerasuflate.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.