9

Jurnal de TIB (ziua a 2-a)

Posted by Geocer on 7 octombrie 2010 in Fără categorie |

N-am mare lucru de zis in legatura cu aceasta a doua zi. Au fost mai multi vizitatori decat in prima, dar in afara de asta nicio schimbare. Poate doar faptul ca am baut un pahar de gin tonic cu un important furnizor de materie prima. In rest oboseala si plictis.
Parca a fost mai interesant dupa aceea. Dupa inchidere, adica. Ii promisesem colegului francez ca o sa-l duc la un restaurant turcesc, asa ca am plecat spre Herastrau. Dupa ce i-am aratat rotonda cu statuile „parintilor” Uniunii Europene, am mers la restaurantul despre care-i vorbisem. Acolo am avut surpriza de a intalni o adevarata petrecere romaneasca. Era o lansare a Oanei. Stati putin, n-a scris Oana, bloggerita pitesteanca, un nou roman pe care sa si-l lanseze aici. Era vorba despre Oana Tomoiaga, o tanara interpreta de muzica populara din Maramures.
Am picat si noi ca musca-n lapte la acea lansare pe care ea o facea impreuna cu familia si prietenii, dar nu ne-a impiedicat nimeni sa vedem si sa ascultam ce canta Oana si prietenii sai veniti de prin diverse colturi ale tarii.
La final, am crezut ca vom avea prilejul sa cumparam cate un album, chiar eram hotarati s-o facem, dar, de fapt interpreta ne-a oferit gratuit cate unul. Si nu doar noua, ci tuturor celor din restaurant, indiferent daca erau invitati sau nu. Ni s-a parut un gest foarte frumos, asa ca i-am multumit, i-am solicitat un autograf si i-am oferit la randul nostru un pix care functioneaza pe baza de telepatie, adica iti scrie cu acea culoare pe care ai privit-o inainte de a apasa pe butonul care scoate mina (hei, nu e gluma!).
In plus, am avut un bun prilej de a discuta despre traditii, costume populare si faptul ca, din pacate, acestea sunt pe cale de a se pierde. Din cate spunea amicul meu, in Franta, atat statul cat si oamenii obisnuiti fac cu mult mai mult decat se face la noi pentru conservarea acestora. Statul incurajeaza acest gen de demers (mai ales finantand diverse proiecte in domeniu), iar oamenii ajuta in mod voluntar asociatiile care se ocupa cu pastrarea traditiilor.
Recunosc : pana in seara asta nu auzisem de aceasta frumoasa Oana din Maramures, dar dupa ce am cunoscut-o si am auzit-o cantand m-am decis sa va ofer si voua o mostra de muzica interpretata de ea. Din cate am observat, este si pe youtube, si pe trilulilu, asa incat cei care vor dori sa asculte mai mult stiu ce au de facut. As adauga doar faptul ca muzica pe care o gasiti in acest moment pe net este de pe primul sau album, iar azi si l-a lansat pe cel de-al doilea. Ii urez din suflet sa aiba parte de mult succes si de multe satisfactii in cariera pe care si-a ales-o, iar inainte de a va pune muzica vreau sa mai subliniez faptul ca spectacolul a fost prezentat de catre Octavian Ursulescu.


9 Comments

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2021 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.