8

Razbunarea-i arma prostului. Dar si mai prost esti cand te razbuni pe un nevinovat.

Posted by Geocer on 26 octombrie 2010 in bani |

Iarasi s-a gasit un destept sa mearga la ghiseul unde se platesc taxele si impozitele, cu televiziunile dupa el si cu o galeata de monede cu care sa-si plateasca o amenda. Fusese amendat cu 1000 de lei de catre un politist pe care-l injurase pentru ca-i blocase roata de la masina.
Sigur, democratia iti da dreptul sa-l injuri pe politistul care isi face datoria, dar asta in schimbul unei amenzi consistente. Numai ca omului nostru ii convine doar partea cu injuratura, amenda nu prea-i place.
Bun, sunt de acord, nimanui nu-i place sa plateasca amenzi, indiferent pentru ce i-au fost aplicate, dar intrebarea este : de ce sa te razbuni pe niste casiere, de vreme ce amenda ti-a dat-o cu totul altcineva? Au ele vreo vina ca tu l-ai injurat pe politistul ala? Te-au pus ele sa-ti parchezi masina intr-un loc unde era interzis (presupun ca de-asta-i blocase politistul rotile)? Dar ceilalti cetateni care venisera sa-si plateasca impozitele si au fost nevoiti sa astepte ore in sir pana cand casierele au numarat maruntisul dus de tine, ei ce vina aveau?
Stiti vorba aia batraneasca : „s-a suparat ca prostul pe sat!”. Cam asa a facut omul nostru.

8 Comments

 • […] Razbunarea-i arma prostului. Dar si mai prost esti cand te razbuni pe un nevinovat. Tue Oct 26, 2010 11:34 am Iarasi s-a gasit un destept sa mearga la ghiseul unde se platesc taxele si impozitele, cu televiziunile dupa el si cu o galeata de monede cu care sa-si plateasca o amenda. Fusese amendat cu 1000 de lei de catre un politist pe care-l injurase pentru ca-i blocase roata de la masina. Sigur, democratia iti da […] […]

 • bucuresci spune:

  Corecta pozitie in cazul asta.
  Personal as vrea sa imi platesc asigurarile de sanatate in monede, fiindca sunt cea mai mare bataie de joc din Romania, fara exagerare

  • VictorCh spune:

   SI ACOLO „te razbuni” DOAR PE CASIERA, care nu participa IN NICI UN FEL la procesul decizional, si cu atat mai putin la elaborarea, votarea, promulgarea, etc a legilor, dispozitiilor si altor reglementari care sunt… asa cum sunt.

 • […] Geanina Lisandru, Gina, Lady A, Carmen Negoită, Alex Mazilu, Lucian Ancu, Gabriela Savitsky, Geocer, LeeDee P., Petra, Sictireli, Simion Cristian, Silavaracald, Adela, Vania, Orfiv, Ioan Sorin Usca, […]

 • VictorCh spune:

  Prost individul, SI MAI proasta casierita (SAU era bucuroasa „sa se joace” cu banii aia marunti in loc sa faca incasari, sau voia – m „sa se razbune” si ea pe ceilalti platitori care stateau la coada – sau pe sefi, lasand treaba nefacuta), ca altfel ar fi determinat si ea suma cum se face la monetarie – prin cantarire (erau exclusiv monede de 5 bani – si mai SI pareau noi): numeri 1.000 monede, le cantaresti cu un cantar cat mai „de precizie”, si suma constituita de restul monedelor se determina simplu, cantarind toate monedele si aplicand „regula de trei simpla” (sau – mai laborios, dar totusi MULT mai rapid decat numarand bucata-cu-bucata – cantarind de fiecare data aceeasi greutate in monede „numeri” miile de monede). O eventuala discrepanta la suma nu poate fi decat minora. (EU spre ex as prefera sa platesc „din buzunar” cativa lei decat sa numar ca prostu’ moneda-cu-moneda asa o suma.) Iar daca la banca nu sunt convinsi de exactitatea sumei, sunt invitati sa numere EI si sa-mi comunice si mie rezultatul.
  SAU – se poate aplica metoda pe care o folosesc filialele si sucursalele bancilor centrale: se ia cu imprumut de la o asemenea unitate tubul special cu care „numara” ei fisicurile de cate 100 monede.
  Daca vrei INTR-ADEVAR „sa le faci o bucurie” incasatorilor, le dai amestecate monede de diferite valori – pt a aplica oricare din aceste metode trebuie intai sa le sorteze, si asta n-o pot face decat manual (n-au ei acces la monetarie, la masina de sortat monede!)

  • Geocer spune:

   Victor, de cand crezi tu ca au fost dotate casieriile administratiei locale cu balante de precizie? Daca nu cunosti pe cineva, poti umbla o zi intreaga ca sa gasesti una prin oras. Iar ca sa mergi la banca, sa imprumuti tubul ala special, asta inseamna sa-ti inchizi ghiseul cateva ore. Indiferent cum ar fi, individul ala trebuia sa primeasca o chitanta, iar tu ca si casiera nu puteai sa i-o dai decat daca erai convinsa ca suma e cat de cat corecta, altfel nu ti-ar fi convenit sa pui de la tine 100 de lei, sa zicem.

   • VictorCh spune:

    E suficienta precizia „balantei” comerciale de la alimentara, macelaria sau „butic”-ul de alaturi sau de la colt, cu precizie de gram: moneda de 5 bani are aprox 1 gram, eroare de 1 gram la 1.000 monede (la 1.000 grame) (0,1%) inseamna eroare de max. 10 lei la suma de 10.000 lei (in cel mai defavorabil caz, daca toate erorile se insumeaza tot mereu si niciodata nu se compenseaza). (Ca sa injumatatesti eroarea max. – sa dublezi precizia min. – n-ai decat sa dublezi numarul monedelor numarate, astfel incat eroarea sa fie tot de un gram, dar la 2.000 grame.)
    Cat despre inchisul ghiseului pt vreo ora – doua (dupa ce seful a rezolvat telefonic problema la banca): eu ca platitor as prefera sa astept doua ore pana revine decat doua zile pana numara (si re-numara pt verificare 😛 )!

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2019 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.