10

Crime oribile in orasul meu

Posted by Geocer on 28 noiembrie 2010 in policier |

La Pitesti, in ultimele 2-3 luni au avut loc nu mai putin decat 9 crime, una mai oribila decat alta. Ziarele n-au scris nimic despre aceste evenimente si nici Politia n-a avut nicio reactie. Iar asta din cauza ca este vorba doar despre crime fictive care se petrec pe hartie. Pe hartia romanului „Criminali in paralel” al pitesteanului Denis Grigorescu, castigatorul marelui premiu al unei asociatii romanesti cu nume englezesc, nume pe care n-am chef sa-l citez aici.
De ce „Criminali in paralel”? Asta e prima intrebare pe care mi-am pus-o. Mi-am amintit de la orele de fizica faptul ca 2 (sau mai multe) componente electrice (rezistoare, condensatoare, bobine etc.) pot fi conectate in serie sau in paralel. De ce n-ar putea fi si criminalii la fel? Apoi, despre criminali in serie s-au scris nenumarate romane si s-au facut o gramada de filme. Dar in paralel? Nimic! Tocmai de aceea s-a gandit Denis sa-i conecteze in paralel pe criminalii sai, criminali care sunt oricum si in serie, avand in vedere faptul ca fiecare comite mai multe crime. E o competitie intre ei, de fapt. Cine omoara mai mult, mai oribil si cu mai multa imaginatie, cam asa s-ar putea numi competitia.
Desi numele strazilor (ca si al orasului, ca si al comunelor invecinate) sunt „americanizate”, orice pitestean care-si cunoaste bine urbea le recunoaste pe loc. De fapt, asta a fost una din placerile mele cand am citit romanul : sa recunosc locurile descrise cu lux de amanunte de catre autor si sa-mi imaginez cum merg personajele sau cum conduc masina prin orasul meu sau prin imprejurimi.
Romanul este captivant, Denis conduce actiunea cu o mana de profesionist (nici nu s-ar zice ca e debutant) si chiar daca cititorul afla cine sunt criminalii destul de rapid, tot nu-i vine sa lase cartea din mana. Vi-o recomand, deci, ca lectura de week end. Iar la final, iata si un link catre blogul autorului unde veti afla mai multe amanunte despre el si despre roman.
Denis, felicitari pentru reusita si la mai mare!

Etichete: ,

10 Comments

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2023 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.