7

Sarbatoarea tuicii fierte

Posted by Geocer on 30 noiembrie 2010 in Sarbatori |

Daca de 1 Mai romanul deschide cu multa indrazneala sezonul la gratar si bere, de 1 Decembrie este deschiderea oficiala a sezonului tuicii fierte. Si cum tuica fiarta nu merge pe stomacul gol, o asorteaza cu o iahnie de fasole cu carnati sau cu ciolan afumat si cu muraturi.
De cativa ani buni un coleg de serviciu imi spune ca el, familia si prietenii sarbatoresc in acest fel Ziua Nationala a Romaniei, dar vad ca anul asta a devenit oficial. Adica, in mai multe orase din tara, Primarii au inclus in programul comemorarilor oficiale si cate o portie de fasole si o ceasca de tuica fiarta.
Cel mai interesant mi s-a parut titlul dintr-o revista de timp liber care la rubrica „Unde iesim” publica articolul : „Unde mancam fasole cu ciolan de 1 Decembrie”.
Pai daca pe toate le sarbatorim cu mancare si bautura, de ce sa mai cantam „Desteapta-te romane”? N-ar fi mai nimerit „Pofta mare, romane!”

P.S. Si cu toate astea, Vania ramane fidel coniacului nefiert!

7 Comments

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2022 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.