7

Un blogger in delegatie (III)

Posted by Geocer on 11 noiembrie 2010 in calatorii |

Astazi, bloggerul delegat a avut de vizitat un client din Zalaegerszeg (cititi Zalagherseg). Orasul se afla in sud-vestul Ungariei, este resedinta judetului Zala, are cca. 61000 de locuitori si este infratit cu Targu Mures.
Daca in Romania, orasul (si mai ales resedinta de judet) reprezinta de cele mai multe ori o aglomerare de blocuri dintr-alea paralelipipedice in care locuim majoritatea dintre noi, aici un oras este format din cat mai multe cladiri vechi, cochete, renovate si bine intretinute. Este de asemenea de remarcat linistea si detasarea locuitorilor : masini putine, putina lume pe strazi (dupa ora 8 seara, orasul pare pustiu), pur si simplu, nu vezi agitatia pe care la noi o intalnesti la tot pasul.
Orasul este „patronat” de catre Maria Magdalena, iar in cinstea ei a fost ridicata biserica din centrul orasului. O puteti vedea mai jos.

Biserica Mariei Magdalena de la Zalaegerszeg

Biserica Mariei Magdalena de la Zalaegerszeg

Ce-am facut la Zala? Doar un pic de hoinareala pe strazile orasului, niscaiva cumparaturi (ocazie cu care am constatat ca anumite produse sunt mai ieftine decat la noi) si cateva poze de pus pe blog. Asa ca voi incheia tot cu o poza : asa arata o cladire obisnuita dintr-un oras de provincie din Ungaria vecina si prietena.

Cladire din Zalaegerszeg

Cladire din Zalaegerszeg


O alta cladire care merita a fi vazuta, dar pe care eu n-am putut-o poza pentru ca am ajuns la ea pe intuneric este vechea sinagoga a orasului. O sa dau un link catre un site unde o puteti vedea, totusi. Aici!

7 Comments

 • Canguru' spune:

  Ha, ha, ha! N-ai scapat de Graal nici aici!
  Stiai ca Zalaegerszeg a fost campioana Ungariei la fotbal acum cativa ani? Si mi se pare ca au adus atunci in Ungaria pe Manchester United!

 • Daurel spune:

  Mi-e greu sa comentez; eu sunt ardelean, satmarean; putea tot Ardealul sa fie ceva asemanator; sute de ani Ungaria si transilvania erau sincronizate…

 • […] Carmen Negoită, Bianca Dobrescu, Omul negru, starsgates, sictireli, Cristian Dima, LeeDee P., Geocer, Ioan Bistriteanul, Gabi, Anca Vrînceanu, Simion Cristian, gabriela, Călin, Leo, Paul Gabor, […]

 • bibabum spune:

  te plimbi, te plimbi.. la tine nu e criza? :))

  • Geocer spune:

   Criza? Ce-i aia criza, stimabile? Eu am uitat de multa vreme cuvantul asta! Noi (ca firma) avem momente in care simtim ca nu mai facem fata.

 • Vezi monser, noi astia de muncim pe branci, slujbasi destoinici ai bugetului national nu pupam delegatii.
  De m-ar trimite si pe mine intr-o delegatie de cativa ani, externa fireste, ce dor mi s-ar mai face de Romania. 🙂 (faci ce faci monser si ma azvarli afar` din blogrol, ntz ntz ntz)

  • Geocer spune:

   Amice, in privinta blogrollului imi fac autocritica si rezolv imediat situatiunea. Dar in ceea ce priveste delegatia aia de cativa ani, afla ca a mea a fost doar de 4 zile! Azi am revenit in Romanica, iar maine ma intorc la baza, la Pitesti.

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2021 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.