Viitorul e al blogurilor de nisa!

8

Postat de Geocer | in categoria blog, blogger, criptograme | pe data de 02-11-2010

Am auzit aceasta expresie acum cca, 1 an de zile, pe vremea cand eram in plina ascensiune cu acest blog generalist. O spunea un tip care in mod sigur era mai vizionar decat mine, caci in acel moment eu nu l-am crezut. Pe ce ma bazam, atunci cand imi spuneam ca omul nu are dreptate? Pe faptul ca un blog generalist se adreseaza intregii mase de potentiali cititori, pe cand unul specializat, doar celor interesati de respectiva nisa.
Adevarul este ca blogurile generaliste s-au inmultit exponential, iar cititorii se plictisesc sa citeasca aceleasi lucruri peste tot, chiar daca abordarea difera pe ici pe colo.
Pana la urma, am mers pe ambele fronturi : si cu acest blog generalist, si cu cel specializat in probleme rebusiste. Incepand cu luna aprilie a acestui an am inceput sa observ o oarecare scadere a interesului cititorilor pentru primul. In acelasi timp, au aparut din ce in ce mai multi oameni pasionati de problemele mele rebusiste. Deci, daca la inceput aici aveam cel mai mare numar de vizite, de cateva saptamani raportul s-a inversat, astfel incat, in mod constant dincolo am mai multe vizite zilnice decat aici. Nu stiu dac-o fi bine sau rau, ideea este ca pana si la bloguri s-a ajuns ca unii sa „vada” mai bine ce va fi in viitor.
Si la final previziunea mea : cred ca blogurile generaliste vor reveni in actualitate atunci cand vor disparea macar jumatate din cele existente in acest moment.

Comments (8)

Chiar contează cine pleacă, cine vine, cine rămâne?
Lumea tot lume este, chiar și aici..așa cred.

Gina, am zis si eu, n-am dat cu parul!

Sunt 50% la sută şanse să ai dreptate, aşa că eu m-am pregătit pentru ambele variante… 😉 :)))

Stiu, dar blogul ala de arhitectura mai traieste?

Păi, am postat şi azi ceva, eu zic că trăieşte. 😉

Eu sunt in nisa…

„…blogurile generaliste vor reveni in actualitate atunci cand vor disparea macar jumatate din cele existente…”
Eu cred ca nu neaparat SA DISPARA o parte dintre bloguri e necesar, ci sa se „cearna” cam toate blogurile: sa inceapa sa fie caracterizate (de catre cititorii lor), si pe baza acestor caracterizari sa se grupeze pe categorii si subcategorii in functie de O MULTIME de criterii, astfel incat eu sa pot alege (spre exemplu) sa citesc blogurile care indeplinesc concomitent mai multe criterii: dezbat in principal probleme pe teme socio-economice, ofera (in textul articolelor si/sau in comentarii) si oarece informatii pertinente si corecte (fara a fi bloguri didacticiste), se exprima corect (gramatical, ortografic, ca topica si sintaxa a frazei, etc), autorii nu sufera de suficienta, exprima idei (macar ipotetic, potential) pertinente si corecte, excluzand folosirea unui limbaj… „suburban”, accepta comentarii (argumentate si decent exprimate) chiar si in contradictoriu (si eventual chiar accepta/continua dezbateri pe teme date sau inafara acestora), nu se supara de comentarii lungi (daca sunt pertinente) chiar daca sunt off-topic (mai ales daca noile idei au o filiatie, o „derivare” cat-de-cat urmaribila, nu care „se lovesc” „ca nuca in perete” cu articolul si/sau cu comentariile precedente), samd.
Ideea de baza ar fi ca pe masura ce constat la cate un blog vreun aspect care ma deranjeaza (sau dimpotriva – care ma atrage) sa pot introduce in calculatorul meu (si eventual intre criteriile de caracterizare a unui blog) un nou criteriu restrictiv (respectiv imperativ) de care calculatorul sa tina cont in crearea listei de bloguri pe care mi le sugereaza, care sa conduca la scurtarea acestei liste – astfel incat la un moment dat in mod implicit, automat, sa mai ramana in lista blogurilor pe care le urmaresc in mod asiduu doar blogurile care respecta COMBINATIA MEA PROPRIE de criterii de selectie/excludere.

Victor, chestiile astea tin strict de cititor. Atat criteriile de evaluare cat si modul in care isi selecteaza si marcheaza blogurile in functie de acele criterii.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.