Eu nu sunt la fel de optimist ca d-l Basescu

3

Postat de Geocer | in categoria Basescu, Boc, buget | pe data de 09-12-2010

Aseara l-am vazut din nou pe mult-stimatul si iubitul nostru presedinte la TVR 1. Facea vorbire despre multe chestii, dar mie mi s-a parut ca vorbeste cam aiurea. Spicuiesc doar cateva dintre genialele idei ale domniei sale :

  • Vorbind despre sistemul sanitar si despre cum ar trebui acesta reformat, geniul Carpatilor spunea ca e bine ca se vor inchide unele dintre spitale, pentru ca doctorii vor merge la spitalele ce vor ramane in functiune unde este oricum lipsa de cadre medicale calificate. Parerea mea? Eu cred ca mai degraba vor pleca in strainatate, decat la un alt spital din Romania. Bineinteles, medicii buni vor pleca in strainatate. Cei care te omoara cu zile vor ramane in continuare la noi. In alta ordine de idei, iscusitul carmaci n-a spus nimic despre bolnavi. Una la mana, vor trebui sa mearga mai departe de casa pentru a-si cauta sanatatea, iar a doua la mana, chiar si acum este extrem de greu de gasit un loc intr-un spital (atunci cand trebuie sa te internezi). Daca se vor mai si inchide o parte dintre spitale, va deveni probabil imposibil sa te mai internezi la anumite sectii. Ca sa nu mai vorbesc de cozile imense de pe la usile cabinetelor medicale. Deci, daca asa se va face reforma sistemului medical (prin inchiderea unor spitale), in mod sigur vom cadea din lac in put.
  • Tot marele creator al Romaniei moderne lauda Guvernul Boc si coalitia de la putere pentru ca au redus in mod drastic numarul de salariati din sistemul bugetar, spunand in acelasi timp ca Romania a fost salvata de catre minunatele actiuni ale guvernului. In paranteza fie spus, decat o astfel de salvare, mai bine lipsa! Dar revenind la diminuarea numarului de personal bugetar, aceasta s-a facut prin subcontractarea activitatilor desfasurate de catre cei disponibilizati (paznici, femei de serviciu etc.) catre firme particulare carora li se platesc mai multi bani decat salariile celor dati afara. Deci, s-au redus cheltuielile de la capitolul bugetar „Salarii”, dar s-au marit cele de la „Prestatii executate de terti”. Unde-i castigul?
  • Ce mai spunea marele conducator? Mai spunea ca in viitor, toate declaratiile de impunere (atat cele ale persoanelor fizice cat si cele ale persoanelor juridice) se vor depune online! Afirmatia asta chiar ca m-a speriat. Pai stiti cat costa sa obtii un certificat dintr-ala de semnatura electronica? Si cate hartii trebuie facute? Si stiti ca procedura trebuie reluata anual, caci smecherii care iti elibereaza semnatura electronica ti-o dau valabila doar un an de zile? Sa luam exemplul unei persoane fizice care are de facut o declaratie pe an si de platit 200 de lei impozit. In sistemul actual trebuie sa stea la coada o jumatate de ora pentru a-si depune declaratia si inca o jumatate de ora ca sa-si palteasca impozitul. Daca Geniul Carpatilor ne va obliga sa avem toti semnaturi electronice, anual va trebui sa indeplinim o procedura lunga si complicata (mers la notar, la finantele publice, trimis nu stiu cate acte la Bucuresti la firma care elibereaza certificatul de semnatura electronica) procedura pentru care vom plati cca. 700 de lei. Halal reforma, halal declaratii online! In schimb, firmele agreate de catre Ministerul de Finante ca sa elibereze acel certificat se vor imbogati fara prea mult efort. Sa ne mai intrebam cui apartin cele 2-3 firme agreate?
  • „Avem bani, slava Domnului!” a spus genialul conducator, referindu-se la fondurile nerambursabile pe care tara noastra AR TREBUI sa le obtina de la UE. Necazul este ca sistemul nostru birocratic, coroborat cu sistemul nostru de pile, spagi si comisioane fac ca acele fonduri sa fie mult mai inaccesibile decat i se par domniei sale. Dar despre reformarea acestor sisteme n-a vorbit, din pacate.

In concluzie, domnul Basescu a mai aparut odata la televizor ca sa se laude si sa-si laude guvernul pe care il sustine, incercand in acelasi timp sa manipuleze populatia astfel incat sa vada totul in roz, desi totul e cenusiu spre negru.

Comments (3)

eu nu sunt deloc..optimist

mi-e f. greata de geniul ala care e incorontat la putere cica „s-a umplut tara de mame si bebelusi”…dar de ce sa ne gandim la de astea ca uite vine Mos Craciun (iti place cum ti-am distras atentia? pot sa ma fac presedinte de tara?). ­čÖé

Ella, ai fi buna sa manipulezi oamenii si sa le distragi atentia de la adevaratele probleme ale tarii!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.