Moda-i trecatoare. Inclusiv pe net.

11

Postat de Geocer | in categoria blog, Internet | pe data de 14-12-2010

Toata lumea stie ca nicio moda nu rezista prea multa vreme. Daca pana acum cativa ani, aceasta afirmatie era valabila doar in ceea ce priveste hainele, incaltamintea, coafurile etc., adica in general chestii care tineau de look-ul personal al fiecaruia, pot sa va spun cu siguranta ca si in privinta Internetului moda e foarte schimbatoare.
Cand am facut eu primii pasi pe net (era prin 1997), la mare cautare erau chat-urile. Existau site-uri pe care internautii intrau zilnic ca sa schimbe pareri, injuraturi, ma rog, ca sa socializeze.
Apoi au inceput sa apara programele de mesagerie instantanee. Primul a fost ICQ (acum nu-l mai foloseste nimeni), mai tarziu a venit mess-ul de la Yahoo! Si lumea a parasit chat-urile, caci era mai cool sa socializezi cu un cerc de prieteni fara sa te mai conectezi la diverse site-uri. Chiar daca mess-ul s-a mentinut si chiar a castigat multi adepti in cei peste 10 ani de existenta, in paralel au aparut si alte modalitati de socializare. Mai intai au fost forumurile. Eu am intrat mai mult pe cele franco-romane, caci lumea era mai calma. Pe cele 100 % romanesti am observat ca imediat ce exista o parere contrara celei majoritare, se ajunge la certuri, jigniri, injuraturi. Iar astea nu sunt catusi de putin atuuri de-ale mele.
Tot o varianta de forum este si blogul, doar ca acolo numai proprietarul blogului are dreptul sa propuna teme de discutie. Blogul este foarte bun pentru cei pe care-i „chinuie talentul” (ca pe mine), oameni care cred ca si-au ratat cariera si ca s-ar fi putut face jurnalisti, sau scriitori, ca ar fi putut fi analisti politici sau lideri de opinie. Tocmai de aceea s-a umplut net-ul de bloguri : pentru ca fiecare a simtit, macar odata, ca ar avea ceva de zis in legatura cu o anumita tema.
Dar la fel cum a venit, moda blogurilor se va si duce. Tind tot mai mult sa-i ia locul asa-numitele site-uri de socializare. De ce? Pentru ca acolo ai tot ceea ce aveai si pe chat, si pe forumuri, si pe bloguri, si pe twitter, plus alte si alte posibilitati.
Daca acum un an sau doi erai privit cu admiratie cand spuneai ca ai blog, peste inca vreo cativa ani vei fi privit cam ciudat, vei fi vazut drept un tip invechit, conservator, care nu se adapteaza la ceea ce este nou pe net. Cam demodat, asta e cuvantul.
Asa ca, dragii mei bloggeri, vedeti ce faceti si cum faceti ca sa va adaptati tot timpul la moda asta trecatoare.

Comments (11)

Geocer,
Se zice că fiecare face cum i se taie capul- l-am citat pe Zamfir din Turda, care, la rându-i, îl citează pe un prieten ungur, ucenic în a învăța românește, ca să-și poată ajuta copiii la teme. De istorie.

Deci, se taie si capete? Incepe sa nu-mi mai placa!

ce vremuri, george, cu mirc in text mode, alb pe negru – cu ajutorul lui am configurat prima retea -, cu forumuri numai in engleza unde lumea te ajuta prompt si unde la randul tau ajutai, fara injuraturi si ban-uri, apoi icq-ul cu „o-o”-ul lui si mailurile obligatorii pe hotmail si msn… cand nici internet cafe-urile nu aparusera…
m-ai servit o faina portie de nostalgie.
(si cand, in cladiri alaturate lucrand, ne conversam pe icq fara sa ne cunaostem 🙂 )

Hehe, zapacito! Pai noi asa ne-am cunoscut, mai tii minte? Sunt peste 10 ani de-atunci.

evident ca-mi amintesc si ca ma amuza. era pe final de ’98 sau inceput de ’99, ca trecusem de pe mac pe pc.

Vom trai si…ne vor/vom (si) vedea

Vom trai bine, vrei sa zici 😀

Intrezaresc o urma de saturatie?

Nu chiar!

E, atunci e bine.

Bula si Repeta se duc la lac ,
Repeta face plaja , 🙂 iar bula moare -n lac
Cine o mai ramas???? :-/

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.