Reclama e sufletul comertului. Iar comertul, sufletul!

15

Postat de Geocer | in categoria comercial | pe data de 12-12-2010

Pentru ca m-am saturat sa bat covoarele si sa le spal cu peria, la fel ca acum 20 de ani, desi sunt un tip destul de conservator din fire, iata ca m-am hotarat pana la urma sa cumpar un aspirator dintr-ala destept care nu face mancare, in schimb curata si spala covoarele, parchetul, gresia, geamurile si asa mai departe.
Nefiind eu atat de conservator incat sa nu fiu capabil sa arunc o privire pe Internet, ma orientez si ochesc un anumit model ce pare a corespunde intru totul cerintelor mele. Dar cum vizualizarea pe net e una, iar pipaitul in direct e altceva, iata-ma imbarcandu-mi intreaga familie in masina ca sa mergem la un anumit magazin AL carui nume te duce cu gandul la TEXtile, in scopul de a vedea produsul respectiv si de a-l cumpara in cazul in care se dovedeste a fi intr-adevar ceea ce ne dorim.
Odata ajunsi acolo, intram, cautam, gasim. Produsul era expus, pretul era afisat, cu toate astea am fi dorit sa punem anumite intrebari in legatura cu utilizarea acestuia. Adica, de exemplu, ce detergent este indicat sa folosim? Cum se desface? Cum se goleste cuva de praf … ma rog, intrebari pe care ti le pui in momentul cand vezi pentru prima oara un anumit tip de produs. Trista constatare a fost ca nu exista nicio persoana care sa cunoasca asa de bine aparatul incat sa ne poata da niste informatii fiabile. Eu l-am intrebat pe un baiat care ne-a zis ca nu e raionul sau dar ca o s-o roage pe colega responsabila de acel raion sa vina sa ne ajute, sotia mea l-a intrebat pe un baiat care lucra la raionul de telefoane si care chiar a venit acolo ca sa discute cu noi, dar nefiind domeniul sau nu a stiut sa ne raspunda la intrebari … in final ne-am multumit sa citim cartea tehnica pentru a gasi raspuns la intrebarile noastre.
Bun, aparatul ni s-a parut corect, raspundea cerintelor, l-am incarcat in carucior si hai la casa cu el. Numai ca acolo, surpriza : pretul de vanzare nu era cel afisat la raft, ci unul mai mare cu 10 lei. Stiti care-i chestia? Diferenta de 10 lei era foarte mica in comparatie cu pretul propriu-zis. Adica, era vorba de 870, in loc de 860 de lei. Daca am fi avut parte de o servire corecta, de niste oameni care sa ne ofere informatii utile, daca am fi remarcat o anumita preocupare pentru a-si vinde produsul, e clar ca nu am fi luat in seama acea inadvertenta. Dar in conditiile date, i-am rugat frumos sa-si duca aspiratorul inapoi la raft si ne-am decis sa-l comandam pe net la un magazin concurent la care e mai ieftin cu 20 de lei. De-ai zic : Comertul … sufletul!

Comments (15)

[…] Onu, Carmen, Vania, Andi, Teo, Cristi, Ulise, Camelia, Gabriela, Mircea, Ana Maria, Gina, Cristian, Geo, Angela, Athe, Nea Costache, Manole, Cella, Gabi, Daurel, Rodica, Mirela, Karla, Geanina, […]

[…] neaparat comentarii la acest subiect mai ales de la sunflower, zaqk, Cristi, Dan Tanasa, Dr.A, Geocer, laur, blogdemoldovean, Alin Cristea, cocor, vova, toderica, vala, Octavian, o femeie romanca, […]

Pe vremuri (adică acu’ vreo 6 ani, am luat şi eu un aspirator şmecher, cu vreo 700 de lei, tot de la AL TEX 😉 . M-a ţinut vreo patru ani, apoi s-a ars, pur şi simplu 🙁 cu toate că avea nu ştiu ce sistem de protecţie, etc., etc. Aşa că mi-am jurat că mai mult de 100 de euro să nu mai dau pe un aspirator, fie ce-o fi! De vreo doi ani, am un LG luat cu cca 400 de RON, care (încă) face faţă cu brio… Cât despre profesionalismul de la AL TEX, ce să mai zic. Nu tu accesorii, nu tu nimic. Dacă ţi se strică ceva la el, pa şi la revedere! altul la rând… de parcă banii ar creşte în copaci.

Andrei, cam asta-i „mersul” cu aparatele astea. La noi abia incepe sa se obisnuiasca lumea cu ideea, dar la altii e foarte veche. S-au dus vremurile cand iti cumparai un televizor ca sa-l tii toata viata si sa-l lasi mostenire copiilor.

[…] Paratrăznetul, Zoe, Marius, George, Stropi de suflet, Gabriela, Sebra, Noaptea Iguanei, Alexandru, Geocer, Niciodată […]

adica e un fel de suflet al sufletului?

Cam asa ceva!

ce titlu jurnalistic ai dat! f tare 😀

E o veche poanta a celor de la grupul Voua.

Ca sa poti vinde un produs trebuie sa stii sa-l promovezi, cred ca este nevoie de niste mici cursuri de prezentare a produsului, dar mai trebuie sa si simti ceea ce spui in favoarea acelui produs. Nu toate persoanele sunt facute pentru vanzari, trebuie sa ai acea putere de convingere a cumparatorului si trebuie sa fii foarte bine pregatit, pentru ca nu vei intui niciodata intrebarile care ti se vor pune.
Din pacate sunt foarte multi tineri care se angajeaza in vanzari doar pentru a avea un job, chiar daca nu stiu cum sa faca placuta o vanzare de produs, ar trebui ca tot ce fac ei sa porneasca din suflet, atunci alta ar fi situatia.

Ai perfecta dreptate!

Eu am scos toate covoarele…

Si eu cred c-o sa le scot!

E mai putin praf si mult mai usor de facut curat.

[…] Lilick, Paratrăznetul, Zoe, Marius, George, Lucia, Gabriela, Sebra, Noaptea Iguanei, Alexandru, Geocer, Niciodată […]

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.