8

Romanul e intolerant, domnule!

Posted by Geocer on 15 decembrie 2010 in Basescu, Boc, politica, tv |

Observasem eu chestia asta de mai multa vreme, dar parca pe zi ce trece devine tot mai evidenta. Va spuneam in articolul precedent ca pe forumurile romanesti se ajunge foarte rapid la jigniri si injuraturi, imediat ce apare cineva cu o parere contrara celei a majoritatii. Cam la fel am observat ca se petrec lucrurile si la televizor.
Aseara, am nimerit peste o emisiune la care era invitata si Andreea Pora, cunoscuta jurnalista pro-basista. Ceilalti invitati erau anti-basisti convinsi. Si eu sunt anti-basist, desi acum 6 ani l-am votat, dar omul mai are si dreptul de a-si schimba opinia.
Stiind ca d-na Pora o sa-i ia in mod sigur apararea mult-stimatului si iubitului conducator, am rams un pic in fata televizorului ca sa vad ce argumente mai poate gasi un adulator al presedintelui pentru a-l sustine, desi e evident faptul ca n-ai pe cine. Din pacate, mare lucru n-am reusit sa aflu, deoarece toti ceilalti invitati (plus moderatoarea emisiunii) se aruncau asupra doamnei Pora imediat ce aceasta incerca sa construiasca o fraza, sa spuna ceva. O intrerupeau, ii fragmentau discursul, pur si simplu nu mai reuseai sa intelegi ce idee incearca invitata sa expuna.
Mare pacat ca in 20 de ani tot n-am invatat si noi un principiu de baza al democratiei (poate cel mai important), acela ca parerea celuilalt trebuie respectata, chiar daca vine in contradictie cu a ta. Eu nu zic ca pro-basista nu trebuia combatuta, dar lasati-o frate sa vedem ce are de zis, ca sa stim ce avem de combatut, nu?
Singura idee pe care am prins-o din zbor la acea emisiune este aceea ca actiunile basiste si bociste pot fi interpretate drept pozitive sau negative, in functie de unghiul din care le privesti. Adica, doamna Pora spunea ca Basescu are perfecta dreptate atunci cand spune ca Romania sta bine la capitolul „datorie externa”. Si asta pentru ca noi avem o datorie de 39 % din PIB, pe cand tari precum Italia, Grecia, Spania si altele din UE stau mult mai prost, unele fiind indatorate peste 100 % din PIB. Foarte bine i-a dat replica tipul de la Money Chanel : daca privim doar din acest unghi, asa este. Dar daca ne comparam cu noi insine, trebuie sa recunoastem ca, in numai 2 ani de inteleapta guvernare Basescu-Boc, datoria externa a Romaniei s-a dublat. Si-atunci cum mai e?
N-am urmarit pana la capat acea emisiune tocmai din cauza expusa mai sus : ma enerveaza sa vad cum un om nu e lasat sa vorbeasca, doar din cauza ca opinia sa este diferita de cea a celorlalti invitati.

8 Comments

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2022 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.