Asta, ori e prost, ori e tampit!

2

Postat de Geocer | in categoria policier | pe data de 09-01-2011

Tocmai am vazut la un jurnal de stiri o convorbire telefonica intre o prezentatoare si nu stiu ce Comisar Sef din Politia Rutiera Romana, pe tema Codului Rutier Ungar intrat in vigoare la inceputul acestui an in tara vecina si prietena.
La toate intrebarile puse de tipa din studiou, individul raspundea invariabil : „Pai la noi chestiile astea sunt deja in vigoare!”. Adica, „Le-am luat-o inainte ungurilor de multa vreme”. Cand colo, ce sa vezi?

 • Prevederea aia cum ca autovehiculele cu masa mai mare de nu stiu cat tone (camioanele alea mari) trebuie sa pastreze intre ele o distanta de cel putin 50m pentru ca cei care le depasesc sa se poata retrage fara probleme pe banda de pe care au plecat nu exista, exista doar o prevedere de ordin general, dar care oricum nu poate fi aplicata pentru ca nu exista in Romania mijloace de masura a distantei intre vehicule. Si numai eu stiu (de fapt, cred ca nu numai eu) de cate ori a trebuit sa ma strecor intre 2 TIR-uri dupa ce-l depasisem pe primul si mi-am dat seama ca pe-al doilea nu mai pot sa-l depasesc.
 • Chestia cu depasirea interzisa (in timpul zilei) pe drumurile cu 2 benzi, comisarul sef o interpreteaza in felul sau personal : el zice „drumuri cu 2 benzi pe sens”!
 • Pana la urma, am tras concluzia ca omul n-a dat dovada decat de infatuare, iar faptul ca a fost bagat in seama de televiziune a fost o mare greseala.

  Comments (2)

  Cum adică depăşirea interzisă pe drumul cu 2 benzi? Numai unde e linia continuă, sau pe tot drumul?… Neapărat trebuie să recitesc Codul Rutier, cine ştie ce surprize mă mai aşteaptă pe-acolo… :))))

  Andrei, pe tot drumul, in orele cu circulatie intensa. Bineinteles ca nu este cazul la noi, dar nenea ala zicea ca se aplica deja!

  Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.