6

Cu vamesii paza la hotar/Asa contrabanda mai rar

Posted by Geocer on 9 februarie 2011 in contrabanda |

De fapt, lucrurile erau cunoscute si arhicunoscute. Degeaba face d-l Basescu pe fata mare care n-a aflat decat asta-vara despre contrabanda care se face en-gros, cu complicitatea vamesilor si a politistilor de frontiera, acestia fiind la randul lor protejati la nivel mai inalt. Presa a tot scris, bancuri despre averile vamesilor au circulat peste tot, doar daca n-ai vrut sa stii n-ai stiut. Iar chestia asta nu se intampla de ieri de-alaltaieri, ci de 20 de ani, protectia fiind asigurata pana la cel mai inalt nivel.
Pana si eu, un blogger oarecare ce nu are drept sursa de informare decat presa, am scris aici si aici despre faptul ca se practica contrabanda cu voie de la putere.
Acum, de dragul integrarii in spatiul Schengen, s-a decis sacrificarea unor pioni (ca tot se vorbea aseara de „piese de sah” in aceasta piramida a coruptiei). Credeti ca se va ajunge pana la cel mai inalt nivel? Credeti ca va fi arestat vreun politician (mai ales din arcul guvernamental)? Eu unul nu sunt atat de naiv incat sa-mi fac astfel de iluzii. Vor pica doar cei mici, plevusca, cei care erau in linia intai. In functie de interes si de loialitatea fata de partid, s-ar putea sa mai pice si vreo cativa din linia a doua, dar in mod sigur „curatenia” se va opri aici, iar structurile vor fi pastrate in continuare pentru cand vor veni si vremuri mai bune.
Curatenie de ochii lumii, asta se face acum cu mult tam-tam in Romania. Ca atunci cand maturi prin casa si ascunzi gunoiul sub covor.

6 Comments

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2022 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.