Discutii fara continut pe noul Cod al Muncii

6

Postat de Geocer | in categoria manipulare, tv | pe data de 25-02-2011

De cateva zile se tot poarta discutii pe aceasta tema la „televiziunile mogulilor”. Se observa cu ochiul liber ca e vorba de o manipulare de cea mai joasa speta, dar cine sunt manipulatorii? Parerea mea este ca liderii marilor confederatii sindicale sunt cei ce-si vad amenintate anumite privilegii si de aceea se zbat ca pestele pe uscat sa ne demonstreze cat de rau ar fi acest nou Cod.
Dar s-o luam metodic. In primul rand, pentru mine este mai mult decat clar faptul ca vechiul Cod este foarte greu de aplicat avand atat niste prevederi ambigui cat si unele contraproductive. Cum o fi cel nou, inca nu stiu ca n-am citit proiectul. Ceea ce stiu este faptul ca din dorinta de a mai da inca o palma tandemului Basescu-Boc, televiziunile au inceput sa-si dea singure cu stangu-n dreptul apropo de acest Cod.
Adica, vine o duduie si demonstreaza prin niste formule matematice doar de ea stiute, ca de-acum vom lucra cate 16 ore pe zi, in concluzie ca vom deveni un fel de sclavi ai patronilor. Dupa care, atunci cand vine vorba despre cei care contesta noul Cod al Muncii, imediat aflam ca nici Asociatiilor Patronale nu le convine cum este conceput. Pai eu ce sa mai inteleg? Ca patronilor nu le-ar conveni ca salariatii sa munceasca mai mult?
De fapt, n-am vazut niciun reprezentant al patronatelor care sa spuna ce anume nu le place lor in acest proiect, in schimb, toti liderii sindicali sunt calare pe sticla. M-am tot intrebat de ce. Pana la urma, raspunsul l-am aflat tot de la ei : se diminueaza foarte mult rolul sindicatelor in relatia patron-angajat. Adica, nu se mai negociaza contracte colective la nivel de ramura sau la nivel national, la nivel de intreprindere se diminueaza obligativitatea patronului de a se consulta cu sindicatele atunci cand ia niste decizii si asa mai departe. Deci, oamenii vor avea de-a face mai mult cu patronatul si mai putin cu sindicatele, ori asta-i va indeparta de acestea din urma. Iar daca-si pierd oamenii, liderii nu vor mai avea de ce sa stea acolo sus si sa se bata cu pumnul in piept in legatura cu ceea ce fac ei pentru a-si ajuta membrii, in realitate facand mult mai multe pentru a se ajuta pe ei insisi. Ca doar averile alea despre care se tot scrie in presa n-au aparut peste noapte.
Si uite-asa, din dorinta unora de a-si pastra niste privilegii si din dorinta altora de a-l „altoi” pe Boc, noi ajungem sa hulim un lucru despre care nu stim mai nimic.

Comments (6)

Să-ți spun ceva- chiar dacă unii dintre musafirii tăi se vor supăra- nu i-am putut suferi niciodată pe liderii sindicali.De ce? Am achitat cotizație toată viața.N-am beneficiat niciodată, dar chiar NICIODATĂ, de niciun drept sindical.

Parerea mea e ca sunt niste paraziti de lux.

Spaţiul de emisie trebuie umplut…

Nu e umplutura, e manipulare!

Noul Cod al Muncii a fost elaborat pentru ca domnilor legiuitori sa le apara activitate in Parlament, ca altfel ar parea chiar ciudat sa li se mareasca averile pentru nimic. Desi pana la urma, ce fac ei tot nimic se numeste. Personal, nu comentez nicio parere a niciunui reprezentant de partid pana nu compar vechiul cu noul Cod.

Draga Geocer, pe mine una m-ar interesa mai degraba solutiile, nu neaparat constatarea unei stari de fapt. Sincer, nu cred ca Noul Cod al Muncii este singurul instrument care sa ajute la iesirea din criza. Degeaba avem un Nou Cod al Muncii daca romanii nu au unde se angaja si somajul este structural! De fapt, nu de la noul cod al muncii trebuie sa se proneasca pentru a scoate Romania din criza ci de la relansarea economica, stimularea mediului de afaceri si a investitiilor – mai intai in zona stabilitatii politice, a impozitelor si a taxelor sa se umble – si apoi la noul cod al muncii. In plus, un cod al muncii care face din oameni sclavi pe plantatii cu ziua de odihna nerespectata nu poate sa duca la eficienta, nu?

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.