Fum lichid si injectii cu saramura

4

Postat de Geocer | in categoria escrocherie | pe data de 06-02-2011

Citeam zilele trecute despre cum se fabrica anumite alimente pe baza de carne, ca de exemplu sunca, costita, kaizerul sau muschiul afumat.
Pentru a-si eficientiza procesul de productie, in scopul de a scoate pe piata cat mai multe astfel de produse, practic pentru a tine pasul cu cererea, marii producatori folosesc tehnologii complet nesanatoase pentru organismul ce le va consuma „delicatesele”.
De fapt, eficientizarea incepe cu mult timp inainte ca animalul sa fie sacrificat si sa ajunga in fabrica de mezeluri. Caci el (animalul) trebuie sa atinga in cel mai scurt timp posibil greutatea optima, deci trebuie hranit cu alimente care sa-l faca sa creasca intr-o luna cat altii intr-un an. Ori aceste alimente nu sunt nici pe departe naturale. Deci, dupa ce a fost „burdusit” cu faina de peste sau de oase, animalul ajunge la carmangerie. Iar acolo se folosesc tehnologiile despre care vorbeam mai devreme : carnea si grasimea sunt injectate cu solutie de saramura (asta ca sa nu fie tinute in saramura, asa cum fac cei care-si cresc singuri porcul si vor sa faca o sunculita), apoi bagate intr-un „fum lichid” care habar n-am ce este, dar pun pariu ca nu contine decat chimicale. Asta tot pentru ca e mai simplu si mai rapid decat sa-si faca fabrica o afumatoare, sa consume tot timpul lemne si sa tina sunculita cate o zi doua la afumat.
Si iata ca in felul acesta, ciclul de la nasterea porcului si pana cand produsele obtinute din carnea sa ajung pe rafturile magazinelor se scurteaza in mod substantial, in detrimentul sanatatii consumatorilor. Sunt legale aceste metode? Se pare ca da!
Am observat aceasta graba de a scoate cat mai rapid produse pe piata si la anumiti fabricanti de bere, mai ales vara. Pentru a grabi fermentatia si a colora mai rapid lichidul, se foloseste o solutie de caramel (zahar ars). Aceasta se dizolva, bineinteles,dar gustul si aroma ei se simt pana si in produsul finit. Eu n-am mai cumparat marcile de bere in care am simtit gust de caramel, dar nu pot baga mana-n foc ca doar acelea folosesc aceasta metoda.
Nu pot sa trag nicio concluzie la ceea ce am scris aici. Am vrut doar sa va informez, ca sa stiti cam cum sta treaba.

Comments (4)

În vară, după ce am petrecut două săptămâni printre vegetarieni, eram convinsă că sunt pe drumul cel bun..nu prea am avut voință.
Mai încerc.

E greu si vegetarian, sunt convins de treaba asta!

Categoric ne indreptam sper o planeta obeza din cauza chimicalelor, asta daca nu ne decidem sa facem in casa, sa crestem animalutul, sau sa-l luam din „wild life” si sa ni-l preparam.

Nu putem creste animale la bloc!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.