Cutremurul din Japonia si beneficiarii sai

7

Postat de Geocer | in categoria Cutremur, Japonia | pe data de 12-03-2011

Pentru autoritatile romane, nenorocirea care s-a intamplat in Japonia reprezinta o adevarata mana cereasca. Practic, nu mai exista coruptie in vami, nu mai exista guvern incompetent, nu mai exista sclavie legiferata in Codul Muncii, nu mai exista niciun alt subiect care sa intereseze opinia publica. Toti casca gura la televizor ca sa vada ce se mai intampla in tara Soarelui Rasare.
Tot beneficiari ai cutremurului sunt si televiziunile de stiri. Daca la o emisiune anti-Basescu se uita din ce in ce mai putina lume, dintr-o data toata lumea e cu ochii tinta pe ei. Deci audienta, deci bani din publicitate.
Pe termen ceva mai lung, mari beneficiari vor fi si companiile de asigurari: isi vor mediatiza la maxim despagubirile platite japonezilor care isi aveau bunurile asigurate. Dar nu numai atat. Vazand dezastrul de-acolo, fiecare dintre noi s-a gandit deja ca n-ar fi rau, intr-o astfel de situatie, sa aiba o asigurare.
Apoi, sa ne gandim ca ceea ce s-a distrus la cutremur trebuie re-construit. Va creste economia Japoniei, dar nu numai. E foarte posibil ca acesta sa fie punctul de cotitura al iesirii definitive din criza economica si al trecerii pe o crestere sanatoasa a economiei mondiale.
„Tot raul spre bine” zice un vechi proverb. Iata ca si un cutremur devastator poate fi benefic pentru unii.

Comments (7)

Noi romanii chiar suntem artisti la abaterea atentiei de la problemele reale ale tarii.

Asa a fost la noi, intotdeauna. Deci avem experienta.

in mare parte, aproape in totalitate, cred si sunt convinsa, chiar ca ai dreptate….

dar la noi, in atari conditiuni, ma tem ca tot raul ar fi inspre mai rau,

iar atunci titlurile de pe ‘mansetele’ televiziunilor de stiri vor deveni neputincios de … adevarate sau nu vor mai ”conta”
cit despre noi….

Doamne fereste sa aven noi parte de asa ceva. Am fi complet distrusi.

Nu voi asista la lectiile moralizatoare! Si asa, nu pot sa asist la asa ceva dimineata! Ca, ma duc la munca voluntara, ce sa fac!

Saptamana buna si „distractie” placuta la lectii!

E suficient un divort cu nabadai ca sa uitam de coruptie, cutremurul e deja „super-oferta” 🙁

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.