8

E bine sau e rau?

Posted by Geocer on 9 martie 2011 in contrabanda, DNA, tv |
 • Pana la urma, e bine ca se face curatenie in vami, ca se merge si ceva mai sus (ramane de vazut cat de sus)? Pentru ca, uitandu-te la televizor, nu mai intelegi nimic. Daca nu s-ar fi actionat deloc si ar fi fost lasati vamesii sa-si faca in continuare „jocul” televiziunile n-ar fi suflat o vorba despre coruptia si contrabanda din vami. Deci, ar fi fost mai bine? Eu zic ca nu! Si-atunci, de ce atatea emisiuni negative despre aceasta actiune a DNA?
 • Bercea Mondialul a fost mediatizat ultima data (nu pun la socoteala campania de-acum) atunci cand Mircea Basescu i-a botezat o nepotica (sa-i dea Dumnezeu sanatate, sa creasca mare si frumoasa). Dupa care, a fost complet uitat. Daca n-ar fi fost arestat, tot uitat ar fi ramas. Deci, e bine ca l-au arestat, sau trebuia lasat in pace ca sa-l uite presa si odata cu ea noi toti?
 • Sunt multe astfel de exemple cand presa (si mai ales televiziunile) se autosesiseaza abia dupa ce institutiile statului actioneaza intr-un fel. Ori, jurnalismul de investigatie inseamna cu totul altceva. Inseamna sa le-o iei inainte autoritatilor si sa dezvalui niste retele ale coruptiei sau niste actiuni ale unor infractori, in premiera, inainte ca institutiile statului sa actioneze. Ba mai mult: daca ai o documentare „beton”, te poti mandri dupa aceea cu faptul ca le-ai pus la dispozitie institutiilor niste elemente, niste dovezi pe care acestea le-au folosit ca sa-i prinda pe infractori.
  Din pacate, la noi nici presa nu se ridica la nivelul de printr-alte parti, asteptand doar sa primeasca mura-n gura niste informatii de la autoritati, informatii pe care apoi sa le speculeze si sa le exploateze.
  In concluzie, parerea mea este ca deontologii astia de la televizor ar face mult mai bine sa o lase mai moale cu despicatul firului in patru si cu latratul la luna, sa se apuce sa faca niste investigatii pe cont propriu si sa vina cu niste dezvaluiri incendiare bazate pe aceste investigatii, nu pe ceea ce le da (cu țârâita) DNA-ul sau Politia.

  8 Comments

  • de-a dura lex spune:

   hmm… cred că emisiunile negative la adresa DNA sunt făcute de niște televiziuni cărora numai de investigații nu le pasă, ele au doar misiunea de a ataca o anumită culoare.

  • SuidualC spune:

   Cainii (deontologii) latra, caravana (portocalie pana in maduva oaselor) merge mai departe. E valabila si faza cu ursul.

  • Geocer spune:

   In acest articol nu am pus problema in sens politic. Am presupus ca atat DNA, cat si Politia sunt complet independente de puterea politica si isi fac treaba in mod constiincios. Adica, am discutat „cazul ideal”, cum ziceam pe la fizica. Dar sunt constient ca asa cum nu exista niciun plan inclinat fara nicio frecare si niciun conductor electric fara o rezistenta electrica proprie, la fel e si cu institutiile statului nostru.

  • Ema spune:

   Eu zic sa nu mai citesti carti si sa uiti de faza cu jurnalismul de investigatie. Oricum in tara asta nu cred ca gasesti surse pentru astfel de jurnalisti.

  • […] Lupaşcu, Călin Hera, Flavius Obeadă, G1b2i3, Gabriela Elena, Gabriela Ilieş, Gabriela Neagu, Geocer, Georgiana Mocanu, Injineru, Melami, Mirela Pete, Pe unde ne-au purtat picioarele, Redsky, Simion […]

  • […] Negoită, MeetTheSun, Dan, Victor Laura Driha Călin, Simion Cristian, Sictireli, Petra, Mariana, geocer, Emilia, Bogdan Onin, Teodora, Serafim, dragoselu, LeeDee P., LadyA, Gina, Stela, LePetitPrince, […]

  • […] M-as bucura să tină aproape: Simion Cristian, Sictireli, Mariana, geocer, Emilia, Teodora, Serafim, Gina, LePetitPrince, Ioan Bistriteanul, Gabi, Cristian Lisandru, […]

  Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

  Copyright © 2007-2023 Blog Geocer All rights reserved.
  This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

  Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.