Sa invatam a deosebi Simfonia Lalelelor de Balciul Micilor

6

Postat de Geocer | in categoria lalele, pitesti | pe data de 12-04-2011

Anul trecut, cu ocazia expozitiei florale intitulata Simfonia Lalelelor (expozitie care se desfasoara anual la Pitesti si care anul acesta a ajuns la cea de-a 34-a editie), scriam un articol inspirat si incitant intitulat „Simfonia micilor si balciul lalelelor”. Il puteti citi aici.
Habar n-am daca articolul respectiv precum si reactiile cititorilor mei au ajuns la urechile mai-marilor urbei, sau daca si altcineva a mai gandit la fel ca mine, fix in acelasi timp. Cert este faptul ca anul acesta, cu ocazia Simfoniei, nu s-au mai dat autorizatii celor ce doreau sa vanda mici in centrul orasului, in perioada in care se desfasoara expozitia.
Mie mi se pare un lucru absolut normal, asa cum la fel de normal mi se pare si faptul ca li se permite producatorilor de flori si aranjamente florale sa-si vanda rodul muncii lor in centru, in aceasta perioada. Adica, treburile se limpezesc : avem expozitie florala, gasim de cumparat flori. Cand vom avea „Targul mosilor”, vom gasi altceva.
Si totusi, pentru unii chestia nu-i chiar la fel de limpede. Aflu ca maine, un important ziar local va publica un articol foarte virulent la adresa autoritatilor, reposandu-le ceva de genul: „De cand ii canta Filarmonica la ureche, Primarului ii put traditiile”.
Eu zic ca una-i una si alta-i alta. Avem timp sa „aromatizam” centrul orasului cu miros de mici, toata vara. Hai sa-i lasam si pe cei care-si cumpara o floare sa aiba ocazia sa-i simta mirosul, sa nu-i obligam sa inspire tot fum de la mici.
Deci, desi de multe ori am lansat critici si ironii la adresa autoritatilor, in privinta deciziei de interzicere a micilor in centru, sunt de partea lor.

Update : Iata si link catre articolul despre care scriam aseara ca va aparea azi!

Comments (6)

uite că azi fusei la conferinţa de presă de la primărie, unde dom’ primar zise că la simfonie nu o să fie cu mici. da’ o să fie de zilele municipiului, adică peste o lună. cred că e din cauză de post, ca să nu se spurce cetăţenii.

Cred ca peste tot in tara e aceeasi problema, nu se face distinctie intre evenimente…sau, poate lumea se aduna doar daca e si ceva de papica, ca sa incheie plimbarea frumos ? :))

Mi-a mers la inima articolul …
E groaznic ca mirosul de flori sa fie sugrumat de fumul gratarelor si de grasimea incinsa.

Bâlciul micilor… organizatori !

nu mai sunt mici si bere pe strada mare, am vazut eu. iupiii!

Aha, sa vezi daca o sa mi se faca sete prin centru ce-o sa mai patimesc 😆

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.