Am decis: de azi, folosesc diacritice

11

Postat de Geocer | in categoria Internet, Recomandari | pe data de 27-05-2011

Nu mi-am cumpărat tastaturi româneşti şi nici n-o să-mi cumpăr pentru că mă incomodează la scris. În schimb, am descoperit (cu ajutorul unei prietene bloggeriţe) un site care-ţi converteşte scrisul cu caractere fără diacritice într-unul cu diacritice. L-am testat (articolul anterior este scris utilizând acest sistem) şi merge foarte frumos.
Îţi scrii textul în căsuţă lor, apeşi butonul conversie, programul converteşte, apoi te lasă să-ţi faci corecţiile (alegi dintr-o listă derulantă), în situaţia în care există mai multe posibilităţi de interpretare a unui cuvânt. La sfârşit, faci click pe butonul de conversie finală şi ai la dispoziţie textul scris cu diacritice, text pe care ţi-l iei cu copy şi faci paste în căsuţa de pe blog. Practic, cu doar câteva manevre simple, rezolvi spinoasa problemă a scrierii cu diacritice.
Eu vă recomand cu căldură acest program online gratuit pe care-l găsiţi aici.

Comments (11)

[…] Sictireli, Shayna, Petra, Năbădăiosul, MeetTheSun, Mariapopart, Lord’If, Ioana, Injineru, Geocer, Gabriela Elena, fammy, Deea, Dan, zamo şi, nu în ultimul rând, Bogdan Onin […]

Bine faci. Trăim în România.

[…] Sictireli, Shayna, Petra, Năbădăiosul, MeetTheSun, Mariapopart, Lord’If, Ioana, Injineru, Geocer, Gabriela Elena, fammy, Deea, Dan, zamo şi, nu în ultimul rând, Bogdan Onin […]

Eu clar mă susțin inițiativa! 😀 Îmi place teribil de tare să scriu cu diacritice, deși la muncă nu prea am voie. Site-ul ăla e șmecher rău, l-am testat și eu. Bookmark scrie pe el.

Aşa este, situl ăla e şmecher rău. Şi eu l-am pus din prima la favorite.

Eu mi-am instalat tastatura românească din Windows. Mi se pare mult mai simplu. 😛 :)))

Ba mie mi se pare mai complicat cu tastatura romaneasca instalata din windows, ca nu mai stii de unde sa iei semnele pe care ti le inlocuieste cu literele specifice limbii romane.

Bună seara!

Am zâmbit puţin când am citit acest post, pentru că mi-am adus aminte că m-a întrebat Andrei la un moment dat dacă mi-am scris proiectul la care lucrează el acum cu diacritice. I-am răspuns că da, dar de curând am descoperit un site minunat, care converteşte automat şi fără greşeli un text (având posibilitatea să aleg dintr-o listă derulantă cuvântul potrivit). Şi chiar i-am precizat că-l folosesc şi eu la redactarea lucrării de licenţă.
Bineînţeles, vorbesc de acelaşi site descoperit de dumneavoastră. 🙂

Nu am mai lăsat demult un comentariu, deşi în fiecare zi v-am citit fugitiv. Motivul e lipsa timpului. Nu mă pot abţine însă acum, să nu fac o remarcă referitoare la o poză pe care aţi postat-o în ultimul „episod” din „Peripeţiile unui blogger în Turcia”. Pe lângă faptul că am descoperit că turcii ne întrec cu mult la capitolul graffiti, mi-a sărit în ochi o Dacie autentic românească. Ei bine, ţin să vă informez că, de câteva zile, Dacia 1300 a intrat în rândul maşinilor de epocă. Deci, puţin respect!
Şi tot apropo de asta, povestea un poliţist că a prins cu radarul o maşină care a trecut ca fulgerul pe lângă el, circula cu 160 km/h. L-a oprit pe şofer, dar nu pentru a-i lua carnetul (ba chiar a şters din baza de date înregistrarea !!!), ci pentru a studia bijuteria de motor de sub capota Daciei 1300…

Nu trec cu vederea nici minunăţia de grădină pe care aţi cultivat-o şi pun pariu că acum, încălzindu-se afară, vă puteţi delecta (mai ales Andrei) cu salată de lăptuci de toată frumuseţea, făcută ca la carte!

Numai gânduri bune,
Diana

Diana, intr-adevar avem salata, ridichi, ceapa verde si marar de la gradina noastra de la tara.

Programelul gratuit de aici http://www.softset.ro/diacritice.html ii un fel de smecherie offline a site-ului pe care-l recomanzi. 🙂 Plus ca mai are si alte cateva chestii utile, asemanatoare unui editor de texte putin mai dezvoltat.

N-ar trebui totusi uitata si functia din windows 7, sau ajutorul dat de secarica pentru windows xp, in ceea ce priveste redactarea textelor cu diacritice. Dupa cateva butonari, setand tastatura pe modul Romania (programmers) si nu (standard) sau (legacy), la apasarea ctrl + alt + a va apărea „ă”. Asa mai departe cu i, s, t, sau q pentru â; fara a schimba semnele de pe o tastatura normala, „English”.

Sper sa nu intru la spam :))

Mihai, n-ai intrat la spam, dupa cum se vede.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.