Centrul Europei din centrul Pitestiului

1

Postat de Geocer | in categoria pitesti | pe data de 10-05-2011

Era sa uit sa scriu despre un eveniment la care am participat duminica. Asa e cand ai multe subiecte! Oficialitatile locale s-au gandit sa celebreze Ziua Europei, printr-o serie de manifestari care sa mai inveseleasca putin oamenii necajiti de frigul de-afara, de salariile mici, de disponibilizarile si de scumpirile care se tin lant si de tot ce-l mai necajeste pe roman in aceasta perioada post-recesiune. Am fost si eu sa casc gura pe-acolo, dar n-am rezistat mai mult de vreo ora, ca mi-a intrat frigul in oase si am plecat repede spre casa, fiindu-mi necesare 2 pahare de gin tonic ca sa ma incalzesc cat de cat. Dar iata ce-am vazut in scurtul timp petrecut in centru (pozele sunt in slide-show la sfarsitul articolului):

 • O expozitie foto care a fost chiar interesanta, doar ca pozele erau agatate pur si simplu cu cate o sforicica de niste cuie batute in copaci.
 • Cateva persoane oficiale (am vazut mai multi directori de institutii) care se plimbau de colo-colo cu un alai de curiosi dupa ele. N-am fost atent daca o fi participat si „amicul” meu d-l Koco, dar trebuie sa fi fost, ca doar e vorba de domeniul sau de activitate.
 • O expozitie cu preparate culinare specifice tuturor tarilor din UE, expozitie realizata de un important restaurant local al carui director a luat cuvantul si a spus cu nonsalanta: „Azi, centrul Europei s-a mutat la Pitesti!” N-o sa-l taxez prea tare pentru aceasta expresie, doar nu-i poti cere unui carciumar sa aiba elocinta d-lui Koco.
 • Mini-expozitia a vrut sa imbine traditiile celorlalte tari din UE cu traditiile argesene, de altfel era si un panou pe care-l tot dadea jos vantul si pe care scria „Argesul milenar”. Am tras concluzia ca si dacii aveau o organizare administrativa asemanatoare cu cea din ziua de azi, iar Argesul era un judet de frunte in vremea respectiva.
 • Vorbind despre traditiile locale, am admirat mica expozitie cu vin vechi de Stefanesti. Cu atat a mai ramas podgoria asta: cu vinurile vechi pastrate in pivnita. Caci vinuri noi se pare ca nu se mai produc!
 • Se pare ca tot o traditie locala este si plimbatul copiilor pe ponei. Bietele animalute, cred ca nici nu erau potcovite, ca prea paseau cu multa grija pe pavelele din piata.
 • Am mai vazut de asemenea o alta traditie argeseana: closca cu pui scosi la clocitoarea electrica fabricata de Electroarges.
 • In program era si un concert al Fanfarei Teatrului Davila, dar, asa cum spuneam si la inceputul articolului, mie mi s-a facut frig, asa ca am plecat spre casa inainte de inceperea acestuia.
  Iar acum, iata pozele.


  Comments (1)

  Interesant !

  Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.