Peripetiile unui blogger in Turcia (III)

7

Postat de Geocer | in categoria 1 mai, Turcia, vacanta | pe data de 06-05-2011

Am rezervat o dupa-amiaza pentru a merge la Alanya, oras port destul de marisor (400 000 de locuitori). Am mers cu autobuzul, caci sunt autobuze din sfert in sfert de ora. Ne-am descurcat si de data asta fara nicio problema, atat la dus cat si la intors. Sunt multe lucruri de vazut in Alanya, nu numai bazarul. De fapt, bazarul ar trebui sa fie ultimul lucru pe care sa-l vezi, atunci cand mergi in Turcia, sau mai bine sa nu-l vezi deloc. Negustorii turci sunt niste banditi de prima mana. Iti spun la inceput un pret care te sperie, ca apoi sa-ti dea impresia ca negociaza, ca mai lasa de la ei, iar in final iti vand marfa la pretul normal, fara sa-ti faca nicio reducere. Tocmai de aceea zic ca Turcia nu e catusi de putin locul potrivit pentru shoping. De altfel, nici nu prea am practicat sportul asta.
In schimb, am vazut castelul medieval construit in secolul al 13 si Turnul Rosu construit cam in aceeasi perioada. Am urcat pe colina unde se afla castelul, iar de-acolo de sus panorama orasului este foarte frumoasa. O sa vedeti in poze. Am vazut si statuia lui Attaturk, presedintele care este considerat drept creatorul statului turc modern, si portul, si stradutele acelea inguste, cu cladiri vechi si cochete.
Nu pot incheia acest articol despre Alanya fara sa amintesc un citat inscriptionat in 4 limbi (turca, araba, engleza si germana) pe fatada unei moschei din acest oras: „Mohamed, mesagerul lui Alah a spus : Nu veti ajunge in rai, daca nu veti avea credinta si nu veti avea credinta daca nu va veti iubi aproapele„. Un mesaj destul de asemanator, daca nu chiar identic cu mesajul lui Iisus. Cred ca tocmai de aceea a fost inscriptionat acolo inclusiv in limbi vorbite de crestini: ca sa arate ca religiile nu sunt chiar asa de antagoniste, cum sustin unii si altii.
Acum va las in compania slide-showlui cu poze din Alanya. Daca veti face click pe el, veti ajunge la album si le veti putea vedea la marimea la care au fost facute. Vizionare placuta!


Comments (7)

Foarte frumoase poze. Pe deasupra, sunt si pline de o istorie graitoare. Mai asteptam si alte impresii insotite evident, de poze. Multa bafta!

Urmatorul episod va fi cu instantanee mai mult sau mai putin haioase.

[…] pentru a vedea cum dragostea poate da naştere bucuriei. Avem din fiecare câte două, iar acele parţi ale fiinţei noastre pe care le avem într-un singur exemplar înseamnă că sunt îndeajuns […]

Superb !

Fotografiile sunt superbe! Si au o claritate si o luminozitate placuta ochiului.

Sunt extraordinare pozele! Panorame superbe, locuri si vestigii istorice, pe care atunci cand le privesc, incerc sa le anim cu oameni, sa-mi imaginez cum erau vremurile lor de glorie. Superb!
Abia astept urmatorul episod!

Sa aveti o duminica placuta!

Va multumesc tuturor pentru apreciere.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.