Înţeleapta politică de distrugere a economiei naţionale începe să dea roade

2

Postat de Geocer | in categoria Basescu, Boc | pe data de 29-06-2011

Mai ţineţi minte cum se bătea Boc cu pumnul în piept, acum vreo 3 luni de zile, spunând că am ieşit din recesiune şi că avem o creştere economică de 0,1%? Iată că datele statistice din trimestrul 2 spun că „s-a diminuat creşterea economică”. Păi dacă era de 0,1%, ce înseamnă această diminuare? Că dacă iese din calcule o creştere de 0,05%, iar marja de eroare e de 5% (o marjă destul de rezonabilă când vorbim de statistici), atunci chiar că nu mai ştiu dacă avem parte de creştere sau de scădere.
De ce s-a ajuns la un astfel de rezultat? Din cauza unei politici extrem de punitive promovate de ANAF. S-a vorbit pe la televizor, s-a scris prin ziare, s-a discutat, s-a dezbătut, rezultatul a fost nul.
Asta pentru că ANAF-ul lui Blejnar a stabilit nişte reguli noi, complet diferite de cele aplicate în anii anteriori, a acţionat în consecinţă, iar consecinţa a fost distrugerea a numeroase firme de producţie, atât din industrie cât şi din agricultură. Ori, tocmai producţia (şi în principal cea industrială) făcuse posibilă ieşirea din recesiune. Dacă ai venit cu buldozerul şi ai distrus nişte firme care aduceau bani, de unde să mai ai creştere?
Reţeta distrugerii este extrem de simplistă şi dacă n-aş fi trecut prin aşa ceva aş fi zis că ţine de domeniul SF. Îţi vine un control de la ANAF. Inspectorii, rău intenţionaţi, întocmesc un raport care pe ei îi califică drept incompetenţi ori superficiali. Interpretează altfel legislaţia, nu iau în considerare anumite documente pe care le prezinţi, pe altele nici măcar nu ţi le solicită, în final reiese că ai de plătit către stat o sumă imensă (să zicem vreo 250 de mii de euro). Conteşti raportul, dar nu în justiţie, căci procedura zice că trebuie să-l conteşti tot la ei. Depui contestaţia şi te pui pe aşteptat! Răspunsul nu vine, în schimb te trezeşti că eşti executat silit. În baza unui raport întocmit de către nişte inspectori incompetenţi, ţi se blochează contul în bancă, se trimit somaţii la clienţii care au să-ţi dea bani ca aceştia să fie vărsaţi către bugetul de stat, ţi se pune sechestru pe tot ceea ce deţii (hală de producţie, maşini, utilaje), ţi se confiscă toate acestea, iar banii sunt luaţi de către stat. În acest timp tu nu mai ai cum să-ţi continui activitatea (nu-ţi poţi plăti furnizorii, nu-ţi poţi plăti salariaţii, eşti mort).
După ce ai dat faliment, îţi vine şi răspunsul la contestaţie: „Da domnule, inspectorii ăia erau nişte incompetenţi, nu aveau dreptate să-ţi facă toate aceste mizerii!”. Pe scurt, ai fost omorât pe nedrept şi abia după aceea ai fost judecat. La ce-ţi mai foloseşte? Sunt convins că multe firme de producţie au fost distruse în felul acesta în ultimul an, căci şi firma la care lucrez eu a trecut milimetric pe lângă acest scenariu. Încă nu sunt convins că am fi scăpat definitiv.
Cred că atunci când tandemul Băsescu-Boc va fi judecat (căci va trebui să vină şi ziua aceea), distrugerea economiei naţionale va trebui să fie un puternic cap de acuzare.

Comments (2)

Mi-e teamă că nu vor fi traşi la răspundere. Şi alţii dinaintea lor au băgat mâna-n caraiman, cum se spune,. acum s-au prescris infracţiunile financiare, iar noi am picat cu toţii de fazani.

Sincer, si mie mi-e cam teama de treaba asta!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.