Iresponsabilii şi asumarea răspunderii

1

Postat de Geocer | in categoria Basescu, Boc, romania | pe data de 10-06-2011

Aud că guvernul Boc îşi va asuma încă odată răspunderea în faţa parlamentului, de data asta pe legea privind regionalizarea României.
În primul rând, trebuie ştiut fapul că legea asta e făcută la repezeală: s-a trezit Băsescu vorbind mai săptămâna trecută (probabil după ce băuse prea mult), iar acum guvernul şi PDL-ul trebuie să facă fix ce-a cerut „iubitul conducător”. Exact ca pe vremea lui Ceauşescu: făcea ăla un semn cu mâna şi a doua zi mai dispărea un cartier de case pentru a se ridica blocuri.
În al doilea rând, gugumania aia rostită de Boc „administraţia trebuie să fie cât mai aproape de cetăţean” este atât de mare şi de ilogică încât nici nu-mi mai vine s-o comentez. Adică, în momentul de faţă, un cetăţean care are de rezolvat o problemă în reşedinţa judeţului în care locuieşte, are de parcurs maximum 80 Km ca să ajungă acolo. Cât va avea cu noua împărţire teritorială? Păi vor fi unii care vor fi nevoiţi să parcurgă şi câteva sute de Km. Şi atunci, cum rămâne cu administraţia care e aproape de cetăţean? Iar dacă nu la distanţă fizică se referea premierul, atunci la care distanţă? Va fi prefectul mai aproape de cetăţenii judeţului său din punct de vedere spiritual? Să fim serioşi!
Vine apoi la rând chestia cu asumarea răspunderii, în Parlament. „Jocul” acesta l-am învăţat pe de rost, iar maşina de vot pedelistoudemeristouneperistă a funcţionat şi va funcţiona „ceas”, astfel încât moţiunea de cenzură a opozitiei va pica din nou fără probleme. Iar legea asta făcută în pripă şi în detrimentul cetăţeanului de rând va fi aprobată şi se va pune în aplicare.
Ce se va întâmpla, dacă merge prost? Cine va fi făcut responsabil, dacă se va constata că împărţirea e aşa de proastă încât nu poate funcţiona? Vor plăti în vreun fel Boc, Băsescu şi maşina lor de vot? Ei, aş! O să-i doară fix la 1 metru în spate, de noi şi de toate necazurile pe care ni le vor pricinui. Ce, parcă până acum au plătit în vreun fel pentru toate prostiile pe care le-au făcut? Sau, au ţinut vreodată cont şi de părerile altora? Au făcut ce-au vrut ei şi chiar dacă a ieşit prost nu le-a păsat, n-au suportat nicio consecinţă, au mers mai departe. Alţi premieri care n-au reuşit să aibă performanţele cerute , au plecat din fruntea guvernului (Ciorbea, Radu Vasile). Boc rămâne veşnic!
Din toate aceste motive, dar şi din multe altele, ţin să-i anunţ încă de pe acum că n-o să-i regret nici sub negru sub unghie atunci când vor fi „măturaţi” de pe scena politică şi vor ajunge să nu mai intre prin Parlament decât în vizită, cum a păţit (cel mai recent) PRM-ul.

Comments (1)

Tu stii ce vreau sa spun, asa ca nu o mai spun…

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.