Nu mai am loc să mă plâng

6

Postat de Geocer | in categoria Franta, politica | pe data de 14-06-2011

Din nou am avut o discuţie despre politică şi politicieni, cu un amic francez. Încercam şi eu să mă plâng de politicienii români că sunt toţi o apa şi-un pământ şi când colo, ce să vezi? A început şi el să-mi povestească de-ale lor de prin Franţa, aşa încât constatat că e greu să te plângi la alţii, căci şi ei le au pe-ale lor.
A început să-mi povestească un caz recent: un politician din arcul guvermanental este acuzat că a luat 2 salarii de la stat: unul de la o Universitate ce l-a plătit ca să ţină nişte cursuri, dar domnia sa nici măcar n-a călcat prin curtea respectivei instituţii, iar celălalt în calitate de consilier al primului ministru. Iar acum i se cere sa-l ramburseze pe cel încasat de la Universitate, ca tot l-a primit degeaba. Iar el susţine sus şi tare că de la guvern n-ar primi (chipurile) niciun ban pentru prestaţia de consilier. „Bun, zic eu, dar chestia asta s-ar putea afla rapid, doar astea ar trebui să fie informaţii publice, să aibă acces oricine (şi mai ales presa) la ele”. „Să fim noi sănătoşi, zice amicul meu”. Şi-mi reaminteşte de un caz ce a făcut oarecare vâlvă prin presa lor, acum câţiva ani.
Jacques Chirac a fost Preşedinte al Franţei timp de 12 ani. Dar înainte de asta, a fost Primar al Parisului. S-a aflat la un moment dat că, în perioada cât a fost Primar, ar fi angajat în mod fictiv la Primărie vreo câţiva membri ai partidului său, doar că să aibă şi bieţii oameni de unde să ia un ban (sărăcie mare şi la ei, ce, doar la noi?). Ei bine, scandalul ăsta n-a fost elucidat nici până-n ziua de azi, deşi a fost declanşat de către presă acum 5-6 ani!
Ce poţi să mai zici?

Comments (6)

O mare doamnă- fostă inspectoare pe la noi a luat salariu ca profesor I. Dumneaei abia reușise să termine institutul pedagogic.
Acum este de plâns..chestiile astea nu țin de cald niciodată, nimănui. zic și eu, nu dau cu parul..

Exemple sunt multe!

Ca la noi (şi la ei) la nimenea. Politica – indiferent de zona geografică – este construită pe aceeaşi fundaţie ipocrită.

Asa este. Si au am mai scris si cu alta ocazie despre faptul ca nici printr-alte parti politicienii nu sunt mai breji.

M-as bucura sa aflu ca in Franta tot PDL e la putere

In Franta nu exista PDL!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.