O lansare „fierbinte”

6

Postat de Geocer | in categoria lansare | pe data de 26-06-2011

Lansare "Ghidul Romaniei misterioase"

Lansare "Ghidul Romaniei misterioase"

La câte grade erau vineri afară, lansarea cărţii lui Cristian Cocea, „Ghidul României misterioase”, ediţia a 2-a revazuta şi adăugită, nu putea fi catalogată decât aşa cum am zis eu în titlu.
Din fericire, n-am avut parte de nişte vorbitori care să uite să-şi mai termine cuvântările, iar autorul fusese prevăzător,aducând şi niscaiva sticle de apă rece. De şampanie nu zic nimic, că eram cu maşina şi n-am putut s-o degust.
Despre ce este vorba? Este vorba de faptul că „vecinul meu de bloc şi de blog”, omul de cultură Cristian Cocea s-a gândit el aşa s-o ajute pe neputincioasa doamnă Udrea şi să promoveze (fără nicio susţinere din partea Ministerului de Turism) nişte locuri frumoase din ţara noastră. Şi eu am scris pe blog despre locuri pe care le-am vizitat, deci (la prima vedere) chestia n-ar părea ieşită din comun. Dar este, deoarece vecinul meu priveşte o biserică, o mănăstire, o piatră sau o peşteră cu alţi ochi decât un om obişnuit. El caută să afle şi să descifreze misterele care se ascund dincolo de un simplu obiectiv turistic.
Astfel, din cartea lui Cristian, aflăm ce legende s-au ţesut de-a lungul vremii în jurul fiecărui loc pe care el l-a vizitat şi pe care ni-l prezintă şi nouă. Despre ce putem citi în carte? Despre masonii lui Brâncoveanu, despre unde se află mormântul lui Vlad Ţepeş, despre Peştera lui Zamolxe, despre Piramida de la Piteşti, despre monumentul „de propagandă” de la Adamclisi, despre ruinele de la Sarmisegetuza, despre trovantii de la Costeşti (Vâlcea) etc. etc.
Citind această carte îţi vine aşa, pe nepusă masă, un dor de a vedea sau de a revedea locurile pitoreşti pe care ţara noastră le are.
Înainte de a încheia, o să vă mai spun ceva: am un blog francofon pe care n-am mai scris nimic cam de multă vreme. Dacă vecinul meu îmi va acorda permisiunea, o să traduc câteva dintre povestirile sale şi o să le public acolo. Cred că ar fi un lucru bun ca şi francofonii să afle despre locurile frumoase pe care le pot vizita în România. Bineînţeles că voi specifica sursa şi-i voi îndemna pe cititorii mei de pe acel blog (unii sunt români stabiliţi în Franţa, alţii sunt francezi care cunosc limba romană) să comande cartea lui Cristi. Vecine, aştept un semn!
P.S. Hai ca uitasem! Cartea se poate comanda aici sau cu un e-mail la cristiancocea@yahoo.com

Comments (6)

Felicitări autorului,George. Şi ţie, pentru ideea cu traducerile. Zic că n-ar fi rău deloc.

Asa zic si eu. Sa vedem ce va zice autorul!

Foarte tare ! Felicitari ! AI niste vecini de vecini :)) ! O duminica frumoasa !

Am vecinii pe care-i merit, Rappa_ru-le!

[…] voastre, cuvintele de încurajare, glumele, îmi aduc bucurie când citesc comentariile. Este bine să ştii că undeva, […]

Ma bucur sa aud asta !

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.