O mică şmecherie SEO

7

Postat de Geocer | in categoria Internet | pe data de 28-06-2011

Mă simţeam frustrat rău de tot! Vedeam că am vizitatori, vedeam că google îmi indexase blogul, iar pentru anumite căutări mă aşeza pe locuri de invidiat, atunci când afişa rezultatele şi cu toate astea aveam PR 0 (zero!) din 10.
Mai întâi l-am bănuit pe google că tratează cu alte unităţi de măsură domeniile .ro. Dar oricum ar fi fost, nu era posibil ca în aproape 1 an de când folosesc acest domeniu să nu fi obţinut şi eu măcar un 1 amărât, acolo. Deci, am stat şi m-am gândit mai bine cam care ar putea fi cauza. Văzând că vechiul blog (cel de pe blogspot) continuă să aibă PR-ul 3, deşi nu mai scriam nimic pe el de multă vreme, am bănuit că ar putea fi de la faptul că pe el am setat redirecţionare automată către acesta. Ca să verific, am şters redirecţionarea, am şters tot ceea ce scrisesem acolo şi le-am lăsat aşa, independente unul de celălalt. Am scris doar 2 vorbe şi un link prin care îi invit pe cei care ajung acolo din întâmplare, să vină aici.
La numai 10 zile de când am făcut chestia asta, observ cu bucurie că am Page Rank-ul de la google 3/10. Parcă-i altceva, nu?
Concluzia: nu ştiu ce algoritm folosesc ei pentru a calcula PR-ul unui site, cert este faptul că dacă ai o redirecţionare către site-ul tău, punctele nu ţi se acordă ţie, ci site-ului pe care se află redirecţionarea. M-am gandit ca e bine sa stiti!

Comments (7)

Felicitări, George, era momentul. Eu stau pe 4, de multă vreme, am înţepenit acolo.

Multumesc, Cristian. Ar fi timpul sa mai cresti si tu.

Multumim ! E bine de stiut !

Din cate am inteles, decat sa redicrectionezi sa zicem meetsun.wordpress.com la meetsun.ro mai bine pui link in primul cu trimitere la al doilea?

Si eu cred ca sunt tot la 4, dar atata timp cat blogul nu isi doreste mai multa vizibilitate decat poate duce, e foarte bine asa.

Claudia, ai inteles foarte bine ideea.

la fel am patit si eu. am avut 0 de peste un an de cand am domeniul si acum am si eu 3. la ce mi-o fi de folos, oi vedea pe parcurs. deocamdata nu am simtit nimic. 😀

Adevarul e ca nici eu n-am simtit nimic, dar ma gandeam ca sunt eu mai nesimtit!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.