Pădure şi grădină

9

Postat de Geocer | in categoria gradinarit, padurea | pe data de 20-06-2011

O călătorie în satul meu natal mă remontează întotdeauna, aşa încât şi sâmbătă am dat o fugă până la părinţii mei. Pădurea fiind acolo omniprezentă, n-ai cum să faci să nu treci prin ea pe drumul de ducere şi de întoarcere.
În această perioadă a anului am obiceiul de a conduce foarte încet când trec prin pădure, cu ochii după ceea ce creşte printre copaci. Iar vigilenţă mi-a fost răsplătită, căci iată ce hribi frumoşi am găsit (de altfel, n-au fost singurii).

Hribi

Hribi


După ce s-a terminat zona în care cresc hribii, am avut o altă surpriză plăcută: am constatat că s-au copt fragii. Aşa că iată-mă oprind din 10 în 10 metri că să culeg şi să înfulec aromatele şi gustoasele fructe.
Fragi

Fragi


În final am ajuns la grădină despre care am constatat că e năpădită de buruieni, aşa că m-am pus pe treabă şi în câteva ore le-am smuls pe toate. Acum am febră musculară, dar am satisfacţia că voi recolta din nou destul de multe legume. Mai ales ceapă şi usturoi.
Gradina

Gradina


La final, iată o poză cu pădurea după o ploaie de vară.
Padurea dupa ploaie

Padurea dupa ploaie

Comments (9)

Foarte frumos si sunt sigur ca si relaxant. O saptamana cat mai reusita !

Știind că mai există un argeșean -grădinar, m-am pus serios pe treabă. Fără să mă laud, cred că te voi depăși !
Oricum , toamna vom cântări roadele!

N-o sa-mi para deloc rau daca o sa ma intreci, Gina.

Eu şi Geanina am ieşit ieri la plimbare, prin Herăstrău. Lume multă, cald, plimbări cu vaporaşul, miros de mici etc. Nu se compară cu ultima ta fotografie… Mă bucur că ţi-a fost bine.

Haaa, apropo de vaporas. Chiar azi mi-a scris o bulgaroaica despre faptul ca vara trecuta a fost la Bucuresti si i-a placut plimbarea cu vaporasul pe lacul Herastrau.

În ultima poză se vede şi fumul grătarului de la mici

Nici pomeneala de asa ceva. Era aburul care se ridica din padure, dupa ploaie. Gratar inca n-am facut anul asta.

Aratau mai bine ciupercile si fragii din gradina padurii decat usturoiul din gradina ta pe care imi amintesc ca am vazut-o mai demult intr-un post si arata chiar idilic – undeva la marginea padurii 😛

Sper ca te-ai gandit si la noi cand ai mancat!!

Claudia, dar tu nu culegi ciuperci cand umbli pe munte in sus si-n jos?

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.