Questiuţe

8

Postat de Geocer | in categoria scurte | pe data de 08-06-2011

 • În sfârşit, m-am lămurit şi eu cum se traduce (din română în română) expresia „competiţie politică”. Este întrecerea între partide pentru desemnarea celor care ne vor face încă 4 ani de zile negre. Mi-a luat cam mult timp ca să înţeleg, dar acum ştiu. Asta pentru că niciunul dintre cei care au guvernat în cei peste de 20 de ani de la revoluţie nu ne-a făcut altceva decât necazuri.
 • De ceva vreme, rulează pe la toate posturile de televiziune un serial de proasta calitate artistica pe care l-am putea intitula „Răzbunarea Baselului”. Eu am văzut un episod în care Baselul este suspendat de Parlament, răzbunarea constând în decimarea acestei instituţii şi reducerea ei la una pur decorativă, prin Constituţie. Şi încă unul în care nişte poliţişti, manifestând în faţa Palatului Cotroceni au strigat „Ieşi afară, javră ordinară”. Răzbunarea este şi de data asta cruntă: pe lângă reducerile de salarii de care au avut parte toţi bugetarii, poliţiştilor li s-au luat şi banii pe care-i primeau pentru hrană, ba mai mult: o parte dintre ei sunt daţi afară pur şi simplu, multe posturi de poliţie desfiinţându-se. Cred ca s-au turnat mai multe episoade, dar eu le-am remarcat doar pe astea două. Apropo, a cui armă era răzbunarea?
 • Comments (8)

  „Răzbunarea reprezintă doar setea de justiţie rămasă în stadiul sălbăticiei.” Constantin Noica

  Cum le zici tu, soro, mai rar!

  Întotdeauna am considerat – deşi mi-am dorit ca realitatea să mă contrazică – că Băsescu este un om ranchiunos. Tot ceea ce se întâmplă de ceva vreme îmi confirmă presupunerea. Acesta nu este comportamentul unui om de stat.

  Cristian, eu m-am prins mai greu. In 2000 il admiram pe Base, iar in 2004 l-am votat. Regretele sunt tardive!

  răzbunarea-i arma javrei? sau nu era ăsta proverbul? dar Igaș nu mai dă afară 10.000 de polițiști, ci doar 9.999, căci unul și-a dat deja foc, la Cotroceni. asta-i țara. de ce nu ieșim cu toții să-i trimitem acolo unde a înțărcat mutu iapa?

  Bogdan, tocmai am scris un articol si despre disponiblizarea politistilor. O mare magarie!

  Eu nu l-am votat, dar il admir. Sincer!

  Fiecare cu gusturile lui!

  Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.