Dacă-i de lăudat, atunci să lăudăm

5

Postat de Geocer | in categoria romania, Turism | pe data de 26-07-2011

Fiind în concediu, dar încă nevenind ziua în care trebuie să plec la munte (pentru curioşi, o să merg la Băile Tuşnad, începând de mâine), am ieşit un pic să mă plimb prin minunatul centru al frumosului nostru municipiu reşedinţă de judeţ.
M-am plimbat eu cât m-am plimbat, iar până la urmă am cumpărat un ziar, ca să văd ce-au mai scris amicii mei (foşti?) bloggeri Ema Boema şi Remus Iepuraşul.
Şi cum stăteam eu liniştit pe bancă (precum un pensionar) şi citeam despre cum a trăit Remus un week end la munte în compania colegilor de redacţie, iată că se opreşte în faţa mea un tinerel care-mi zice că distribuie în mod gratuit un ghid turistic al caselor memoriale din România. Tocmai mă pregăteam să-i servesc întrebarea cu care fac furori în astfel de situaţii („Bine, am înţeles că e gratuit, dar spuneţi-mi cât costă?”), dar n-am mai apucat s-o rostesc pentru că băiatul respectiv mi-a spus că nu trebuie decât să-i furnizez numele, prenumele şi să semnez pe un tabel pe care el mă va înscrie şi asta-i tot. Puteam să-i dau orice nume, căci nu mi-a cerut un act de identitate pentru a mă verifica. Mă rog, cred că n-aş fi putut să-i spun că mă cheamă Gabriela (de exemplu), căci minciuna ar fi fost prea vizibilă.
Iată-mă, deci, în posesia unei cărţi însoţită de un DVD care prezintă o mare parte a caselor memoriale amenajate acolo unde au trăit oameni de cultură sau oameni politici importanţi din ţara noastră.
Ghidul este editat de către Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale, astfel încât veţi asista la o premieră pe acest blog: o voi lăuda pe d-na Udrea, ministresă care a girat realizarea şi distribuirea gratuită a acestuia. Atât cartea cât şi DVD-ul sunt realizte în nişte condiţii calitative de invidiat, iar conţinutul editorial încearcă să acopere tot cuprinsul ţării. Prezentările sunt foarte interesante şi îţi stârnesc pofta de a merge să vezi la faţa locului casele prezentate.
Dar cum cârcotaşul din mine nu se poate abţine, voi evidenţia şi 2 scăpări ale acestui ghid.
În primul rând, ca un mare admirator al lui Blaga, m-a mirat faptul că din Ghid lipseşte casa memorială de la Lancram (Alba) ce-i este dedicată. Apoi, în cuprinsul cărţii, cuprins aflat pe primele 2 pagini, casele memoriale din Vâlcea sunt puse alături de cele din Timiş (cuprinsul este făcut pe judeţe).
Trecând peste aceste mici greşeli, ghidul mi se pare bun şi util stimulării turismului intern, iar ideea realizării lui, foarte bună. Deci, doamna Udrea e foarte bună, fraţilor!

Comments (5)

mda…

Normal ca-i buna!

Hai ca asta-i buna!
🙂

Sa ne traiasca !

Ghidul e bun, iar doamna Udrea foarte buna!
Fericita incheiere!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.