În 1789 n-a fost caniculă

4

Postat de Geocer | in categoria Franta | pe data de 15-07-2011

Se pare că la Paris, ziua de 14 iulie 1789 a fost una agreabilă, atât din punct de vedere al temperaturii, cât şi al indicelui de confort termic. Altfel, revoluţionarii ar fi picat unul câte unul pe străzi, iar gărzii regale nu i-ar fi rămas decât să-i strângă de pe jos şi să-i ducă la răcoare, chiar în fortăreaţa pe care vroiau s-o cucerească.
Deci, mare noroc au avut francezii că Busu n-a băgat în ziua aia o caniculă ca să le potolească elanul de a mai cuceri Bastilia. Căci de-ar fi fost aşa, întreaga istorie modernă a Franţei ar fi arătat altfel.
Lăsând gluma la o parte, sper că d-l Henri Paul (căruia am avut onoarea să-i strâng mâna de 2 ori, ba am ciocnit şi un pahar de vin cu domnia sa) se simte bine şi şi-a revenit după momentul de slăbiciune pe care l-a avut ieri.
Oricum, ar trebui să ştie că astfel de momente sunt benefice pentru politicieni, căci chiar cel care l-a sprijinit şi ajutat să se ridice a căzut cândva, în direct, la o emisiune TV. Iar acum, uite ce mare a ajuns!

Comments (4)

Geocer,
Mă și gândeam- ce-ar fi fost să„ cadă „ chiar salvatorul???

A mai cazut el, dar s-a ridicat!

Lol, se pare ca la Waterloo o fi fost canicula… si chiar la Agincourt, chit ca acolo a si plouat, cred ca ploua cu apa calda. Ca sa nu mai spun de linia Maginot. Bag sama ca rasboinicul frantuz, fie el trupete regulat or maquis sau rivolutionar, trebuie sa aibe conditii optime, o temperatura anume, vant domolit, precipitatii ioc etc… Numa’ albina la Hexagon sa nu fii!

[…] o armură care să respingă răutatea lumii! Oricum, întâi de toate trebuie să ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne facă El viaţa mai […]

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.