8

În privinţa crizei, eu unul m-am liniştit

Posted by Geocer on 12 iulie 2011 in criza |

Tocmai l-am văzut la televizor pe d-l Adrian Vasilescu, mâna dreaptă a guvernatorului BNR. Întrebat dacă va veni o a doua criză peste România, domnia sa, într-un stil oarecum mucalit, dar foarte serios în acelaşi timp, a răspuns: „E imposibil să vină o a doua criză, deoarece din 2008 încoace noi suntem într-o criză perpetuă.”
Nu pot decât să-i dau dreptate. Cum naiba să vină o a doua criză, dacă noi nici din prima n-am ieşit? Poate că doar se va continua şi accentua criza existentă, dar nici pomeneală, pentru moment, de o a doua.
Despre momentul în care vom ieşi cu adevărat din criză n-a fost întrebat, dar sper că n-o să răspundă ca în bancul ăla în care un microbist român se roagă la Dumnezeu să-i spună când va deveni echipa noastră naţională campioana lumii la fotbal. Sper că ştiţi ce i-a răspuns Dumnezeu!

Update: bancul la care am făcut referire este unul tradus din franceză şi adaptat de mine (acolo nu era vorba despre un microbist român, ci belgian). Iată-l:
Se duc 3 microbişti înrăiţi (un francez, un italian şi un român) la un loc sfânt, un loc renumit pentru faptul că Dumnezeu răspundea pe loc întrebărilor puse de oameni. Merge în faţa altarului francezul şi-l întreabă pe Atotputernic: „Doamne, spune-mi când va fi, din nou, echipa Franţei campioană lumii la fotbal?”. Iar Dumnezeu îi răspunde: „Fiule, echipa ta va mai ajunge campioană lumii în 2034”. Stă microbistul şi se gândeşte, apoi zice: „Doamne, ce păcat! Asta va fi după moartea mea”. Se duce şi italianul, pune aceeaşi întrebare (cu privire la echipa Italiei, evident), primeşte un răspuns de genul „în 2042” şi zice şi el acelaşi lucru: „Doamne, asta va fi după ce voi muri eu!”. Îşi ia şi românul inima-n dinţi, se duce şi pune aceeaşi întrebare în legătură cu echipa naţională a României. După o îndelungă cugetare, Dumnezeu îi răspunde: „Ehei, fiule, asta se va întâmpla după moartea mea”. Ori se ştie că Dumnezeu e nemuritor.
Sigur, nu este şi cazul d-lui Vasilescu, dar chiar şi aşa domnia sa mai are destul de trăit (chiar îi doresc o viaţă cât mai lungă), astfel încât, dacă ar fi răspuns că vom ieşi din criză după moartea sa, termenul ar fi fost destul de îndelungat.

8 Comments

 • incertitudini spune:

  Nu știu ce a răspuns Dumnezeu, știu cum este să nu se mai termine criza..

 • Şi eu am o linişte (imensă) din acest punct de vedere… Cred că la crize ne pricepem cel mai bine, le primim cu braţele deschise.

 • bibabum spune:

  o criza peste criza… app au trecut deja 3 ani de criza si inca suntem toti vii.. rezistenti mai suntem

 • Adrian spune:

  Criza nu se va termina de curind in SUA nu au bani sa-si plateasca functionari si va fi foarte rau, deoarece Republicani fac manevre si Democrati nu pot face nimic.SUA a facut bani cu vinzari de arme si nu mai gasesc prosti sa le cumpere armele de omorit si nenorociri intre natiuni.Cu 14 trilioane datori sint in veceu cu toti si vor sta acolo, caci nu au cum sa se scoata din rahatul fabricat de zeci de ani de zile.Cind America sta prost trage cu iel pe toti in closet, caci asa stiu ei sa faca, miros si manevre de razboi.Peste 90 la suta din populatia sa, in SUA sint dobitoci si nu stiu nimic, au nevoi de alti care ii trimete la furat, omorind si creind patriotismul American.Nu se vede pe orizont nimic frumos si Romani trebuie sa intaleaga caci sint dusi de nas de un guvern fara educatie nationala.De furat Romanul este recunoscut mondial si nu ar trebui sa fie o supriza nationala, ” de ce nimic nu merge in tara,si toti smecheri sint pusi pe furat. „

 • Daurel spune:

  Oricum, in alt mandat…

 • Canguru' spune:

  Ştii că sunt un cangur cârcotaş, aşa că îmi permit să te corectez înainte de a nu fi de acord cu tine.
  1. Campionatele Mondiale se desfăşoară din patru în patru ani. În 2014 vor avea loc în Brazilia, în 2018 în Rusia, iar în 2022 în Qatar. Apoi: 2026, 2030, 2034, 2038 şi 2042. Deci nici vorbă de 2032 şi 2040. Atunci vor fi Europenele
  2. Criza despre care a fost întrebat era criza de nervi a celor nervoşi cu nervii: WC Tudor, Dana Grecu, Mircea Badea, Adrian Ursu, Corina Drăgotescu şi, în cele din urmă, dar în niciun caz ultimul, cu voia dvs, Traiaaaan Băseeeeeescu

 • Geocer spune:

  Cangurule, modific imediat conform precizarilor tale pretioase.
  Cat despre criza, eu sunt convins ca de fapt a fost intrebat chiar in legatura cu cea economica si nu cu alta!

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2019 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.